 
                  Ainekset
- 
                    400 gjauhelihaa (rasvaa max. 10%)
- 
                    ½ dlkorppujauhoja
- 
                    1 dlvettä
- 
                    1kananmuna
- 
                    ½ tlvalkopippuria
- 
                    ½ dlpersiljaa
- 
                    ½ tlsuolaa
Valmistusohje
                    1. Laita jauheliha, korppujauhot, vesi, kananmuna ja mausteet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Anna seistä hetken ajan.
                  
                                                                                  
                    2. Muotoile taikinasta mureke leivinpaperille vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
                  
                                                            Vinkki
- Jos taputtelet murekemassan uunipellille ohueksi levyksi, mureke paistuu vielä nopeammin.
- Täytteeksi lihamurekkeeseen sopivat oivasti esim. sienet tai juusto. Valitse juustoksi vähärasvaisempi vaihtoehto.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                140 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                6 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                1.4 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                4 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                0 g
              
            
                Kuitua
              
              
                0 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                16 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.7 g
              
            
                                                                  Maidoton
                                                            
                          
          
                                                                  Maidoton
                                                            
                          
          Lihamureke
Perinteinen lihamureke on arkiruokaa parhaimmillaan. Täytteillä se mukautuu myös juhlaruuaksi.
Perinteinen lihamureke on arkiruokaa parhaimmillaan. Täytteillä se mukautuu myös juhlaruuaksi.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- 
                    400 gjauhelihaa (rasvaa max. 10%)
- 
                    ½ dlkorppujauhoja
- 
                    1 dlvettä
- 
                    1kananmuna
- 
                    ½ tlvalkopippuria
- 
                    ½ dlpersiljaa
- 
                    ½ tlsuolaa
Valmistusohje
                    1. Laita jauheliha, korppujauhot, vesi, kananmuna ja mausteet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Anna seistä hetken ajan.
                  
                                                                                  
                    2. Muotoile taikinasta mureke leivinpaperille vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
                  
                                                            Vinkki
- Jos taputtelet murekemassan uunipellille ohueksi levyksi, mureke paistuu vielä nopeammin.
- Täytteeksi lihamurekkeeseen sopivat oivasti esim. sienet tai juusto. Valitse juustoksi vähärasvaisempi vaihtoehto.
Valmistusohje
                1. 
                                                              Laita jauheliha, korppujauhot, vesi, kananmuna ja mausteet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Anna seistä hetken ajan.
              
                2. 
                                                          Muotoile taikinasta mureke leivinpaperille vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
              Vinkki
- Jos taputtelet murekemassan uunipellille ohueksi levyksi, mureke paistuu vielä nopeammin.
- Täytteeksi lihamurekkeeseen sopivat oivasti esim. sienet tai juusto. Valitse juustoksi vähärasvaisempi vaihtoehto.
Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                140 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                6 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                1.4 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                4 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                0 g
              
            
                Kuitua
              
              
                0 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                16 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.7 g
              
             
   
            
                   
            
                  