Lämmin kaalisalaatti

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
G L M K

Herkulliseen lämpimään salaattiin sopii kaali kuin kaali - etenkin kesän ensimmäistä varhaiskaalisadosta salaatti valmistuu muutamassa minuutissa.



Raaka-aineet

300 g
lehtikaalia, kurttukaalia tai valkokaalia
1
sipuli
½
mieto chili
3
porkkanaa
2 rkl
öljyä
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Koristeeksi
1 rkl
persiljaa, lipstikkaa tai korianteria

Valmistusohje

1. Suikaloi kaali, hienonna sipuli ja chili. Kuori ja pilko porkkanat tikuiksi. Voit halutessasi myös raastaa porkkanat karkeaksi raasteeksi
2. Kuullota sipuli öljyssä, lisää vähitellen kaali, porkkana ja chili. Chilin voit myös jättää pois, jos et pidä tulisesta ruoasta. Kypsennä sekoittaen pannulla.
3. Hauduta viitisen minuuttia miedolla lämmöllä.
4. Mausta ja koristele.
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.2 g