Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

1 kg
myskikurpitsaa
1
sipuli
2-3
valkosipulin kynttä
4 rkl
öljyä
2 tl
garam masalaa
1 tl
currya
3 dl
vettä
2 dl
omenatäysmehua
1 ½ dl
punaisia linssejä
1
kasvisliemikuutio
1 rkl
viinietikkaa
1 tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
kanelia
½
appelsiinin kuori
Tarjoiluun
1 dl
maustamatonta luonnonjogurttia (rasvaa 2-3%)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Uusi
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Uusi

Kurpitsa-linssipannu

Intialaisia mausteita pursuava maukas kurpitsaruoka valmistuu yhden pannun taktiikalla. Ruokaisa kurpitsa-linssipannu viimeistellään raastetulla appelsiininkuorella.

Intialaisia mausteita pursuava maukas kurpitsaruoka valmistuu yhden pannun taktiikalla. Ruokaisa kurpitsa-linssipannu viimeistellään raastetulla appelsiininkuorella.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 kg
myskikurpitsaa
1
sipuli
2-3
valkosipulin kynttä
4 rkl
öljyä
2 tl
garam masalaa
1 tl
currya
3 dl
vettä
2 dl
omenatäysmehua
1 ½ dl
punaisia linssejä
1
kasvisliemikuutio
1 rkl
viinietikkaa
1 tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
kanelia
½
appelsiinin kuori
Tarjoiluun
1 dl
maustamatonta luonnonjogurttia (rasvaa 2-3%)

Valmistusohje

1.
Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois, kuori ja leikkaa 1 cm kuutioiksi.
2.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
3.
Kuullota öljyssä (3 l) kattilassa sipuleita, valkosipulia ja kurpitsapaloja 3-4 minuuttia. Lisää garam masala -mausteseos ja curryjauhe. Jatka kuullotusta hetki.
4.
Lisää vesi, omenamehu, linssit, kasvisliemikuutio, etikka ja mausteet. Keitä
kannen alla miedolla lämmöllä 25–30 minuuttia eli kunnes linssit ja kurpitsat tuntuvat pehmeän kypsiltä. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää vettä.
5.
Lisää lopuksi raastettua appelsiininkuorta ja anna kurpitsa-linssipannun tekeytyä muutama minuutti kannen alla.
6.
Tarjoile kurpitsapannun kanssa nokare jogurttia ja täysjyväleipää.

Vinkki

Kurpitsapannu maistuu sellaisenaan, mutta voit halutessasi tarjota sitä täysjyvälisäkkeen tai keitetyn perunan kanssa.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.6 g