
Ainekset
-
1 kgmyskikurpitsaa
-
1sipuli
-
2-3valkosipulin kynttä
-
4 rklöljyä
-
2 tlgaram masalaa
-
1 tlcurrya
-
3 dlvettä
-
2 dlomenatäysmehua
-
1 ½ dlpunaisia linssejä
-
1kasvisliemikuutio
-
1 rklviinietikkaa
-
1 tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlkanelia
-
½appelsiinin kuori
- Tarjoiluun
-
1 dlmaustamatonta luonnonjogurttia (rasvaa 2-3%)
Valmistusohje
1. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois, kuori ja leikkaa 1 cm kuutioiksi.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
3. Kuullota öljyssä (3 l) kattilassa sipuleita, valkosipulia ja kurpitsapaloja 3-4 minuuttia. Lisää garam masala -mausteseos ja curryjauhe. Jatka kuullotusta hetki.
4. Lisää vesi, omenamehu, linssit, kasvisliemikuutio, etikka ja mausteet. Keitä
kannen alla miedolla lämmöllä 25–30 minuuttia eli kunnes linssit ja kurpitsat tuntuvat pehmeän kypsiltä. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää vettä.
kannen alla miedolla lämmöllä 25–30 minuuttia eli kunnes linssit ja kurpitsat tuntuvat pehmeän kypsiltä. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää vettä.
5. Lisää lopuksi raastettua appelsiininkuorta ja anna kurpitsa-linssipannun tekeytyä muutama minuutti kannen alla.
6. Tarjoile kurpitsapannun kanssa nokare jogurttia ja täysjyväleipää.
Vinkki
Kurpitsapannu maistuu sellaisenaan, mutta voit halutessasi tarjota sitä täysjyvälisäkkeen tai keitetyn perunan kanssa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Kurpitsa-linssipannu
Intialaisia mausteita pursuava maukas kurpitsaruoka valmistuu yhden pannun taktiikalla. Ruokaisa kurpitsa-linssipannu viimeistellään raastetulla appelsiininkuorella.
Intialaisia mausteita pursuava maukas kurpitsaruoka valmistuu yhden pannun taktiikalla. Ruokaisa kurpitsa-linssipannu viimeistellään raastetulla appelsiininkuorella.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 kgmyskikurpitsaa
-
1sipuli
-
2-3valkosipulin kynttä
-
4 rklöljyä
-
2 tlgaram masalaa
-
1 tlcurrya
-
3 dlvettä
-
2 dlomenatäysmehua
-
1 ½ dlpunaisia linssejä
-
1kasvisliemikuutio
-
1 rklviinietikkaa
-
1 tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlkanelia
-
½appelsiinin kuori
- Tarjoiluun
-
1 dlmaustamatonta luonnonjogurttia (rasvaa 2-3%)
Valmistusohje
1. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois, kuori ja leikkaa 1 cm kuutioiksi.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
3. Kuullota öljyssä (3 l) kattilassa sipuleita, valkosipulia ja kurpitsapaloja 3-4 minuuttia. Lisää garam masala -mausteseos ja curryjauhe. Jatka kuullotusta hetki.
4. Lisää vesi, omenamehu, linssit, kasvisliemikuutio, etikka ja mausteet. Keitä
kannen alla miedolla lämmöllä 25–30 minuuttia eli kunnes linssit ja kurpitsat tuntuvat pehmeän kypsiltä. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää vettä.
kannen alla miedolla lämmöllä 25–30 minuuttia eli kunnes linssit ja kurpitsat tuntuvat pehmeän kypsiltä. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää vettä.
5. Lisää lopuksi raastettua appelsiininkuorta ja anna kurpitsa-linssipannun tekeytyä muutama minuutti kannen alla.
6. Tarjoile kurpitsapannun kanssa nokare jogurttia ja täysjyväleipää.
Vinkki
Kurpitsapannu maistuu sellaisenaan, mutta voit halutessasi tarjota sitä täysjyvälisäkkeen tai keitetyn perunan kanssa.
Valmistusohje
1.
Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois, kuori ja leikkaa 1 cm kuutioiksi.
2.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
3.
Kuullota öljyssä (3 l) kattilassa sipuleita, valkosipulia ja kurpitsapaloja 3-4 minuuttia. Lisää garam masala -mausteseos ja curryjauhe. Jatka kuullotusta hetki.
4.
Lisää vesi, omenamehu, linssit, kasvisliemikuutio, etikka ja mausteet. Keitä
kannen alla miedolla lämmöllä 25–30 minuuttia eli kunnes linssit ja kurpitsat tuntuvat pehmeän kypsiltä. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää vettä.
kannen alla miedolla lämmöllä 25–30 minuuttia eli kunnes linssit ja kurpitsat tuntuvat pehmeän kypsiltä. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää vettä.
5.
Lisää lopuksi raastettua appelsiininkuorta ja anna kurpitsa-linssipannun tekeytyä muutama minuutti kannen alla.
6.
Tarjoile kurpitsapannun kanssa nokare jogurttia ja täysjyväleipää.
Vinkki
Kurpitsapannu maistuu sellaisenaan, mutta voit halutessasi tarjota sitä täysjyvälisäkkeen tai keitetyn perunan kanssa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.6 g