Ainekset
-
1sipuli
-
1 tlkuminan siemeniä
-
500 gpunakaalia
-
1omena
-
2 rklöljyä
-
2 tltomaattipyrettä
-
1 lvettä
-
1kasvisliemikuutio
-
2 rklomenaviinietikkaa
-
2 rklsokeria
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
- Tarjoiluun
-
1 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa max 5 %)
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja murskaa kuminan siemenet. Raasta punakaali karkeaksi raasteeksi ja kuutioi omena.
2. Kuullota sipuli ja kumina rasvassa kattilassa. Lisää punakaali, omenakuutiot ja tomaattipyre. Anna kypsentyä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoittele välillä.
3. Lisää vesi, liemikuutio, omenaviinietikka ja sokeri. Peitä kannella ja anna poreilla miedolla lämmöllä vielä noin 30 minuuttia.
4. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Mausta punakaalikeitto mustapippurilla ja suolalla.
5. Tarjoa keiton kanssa lusikallinen maustamatonta jogurttia.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
37 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Punakaalikeitto
Mausteinen punakaalikeitto on syksyn piristys.
Mausteinen punakaalikeitto on syksyn piristys.
Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1sipuli
-
1 tlkuminan siemeniä
-
500 gpunakaalia
-
1omena
-
2 rklöljyä
-
2 tltomaattipyrettä
-
1 lvettä
-
1kasvisliemikuutio
-
2 rklomenaviinietikkaa
-
2 rklsokeria
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
- Tarjoiluun
-
1 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa max 5 %)
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja murskaa kuminan siemenet. Raasta punakaali karkeaksi raasteeksi ja kuutioi omena.
2. Kuullota sipuli ja kumina rasvassa kattilassa. Lisää punakaali, omenakuutiot ja tomaattipyre. Anna kypsentyä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoittele välillä.
3. Lisää vesi, liemikuutio, omenaviinietikka ja sokeri. Peitä kannella ja anna poreilla miedolla lämmöllä vielä noin 30 minuuttia.
4. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Mausta punakaalikeitto mustapippurilla ja suolalla.
5. Tarjoa keiton kanssa lusikallinen maustamatonta jogurttia.
Valmistusohje
1.
Hienonna sipuli ja murskaa kuminan siemenet. Raasta punakaali karkeaksi raasteeksi ja kuutioi omena.
2.
Kuullota sipuli ja kumina rasvassa kattilassa. Lisää punakaali, omenakuutiot ja tomaattipyre. Anna kypsentyä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoittele välillä.
3.
Lisää vesi, liemikuutio, omenaviinietikka ja sokeri. Peitä kannella ja anna poreilla miedolla lämmöllä vielä noin 30 minuuttia.
4.
Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Mausta punakaalikeitto mustapippurilla ja suolalla.
5.
Tarjoa keiton kanssa lusikallinen maustamatonta jogurttia.
Muunnos
Saat keitosta vegaaneille sopivan vaihtamalla jogurtin kasvipohjaiseen versioon.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
37 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g
Yhteistyössä