M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kalatacot

M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Alusta loppuun itsetehdyt kalatacot eivät ole arjen pikaruokaa, mutta maku palkitsee vaivan. Savupaprika ja punakaalisalaatti tuovat luonnetta muutoin miedonmakuiseen kokonaisuuteen.



Raaka-aineet

Tortillat
1 ¼ dl
durumvehnäjauhoja
¾ dl
maissijauhoja
ripaus
suolaa
¾ rkl
öljyä
¾ dl
vettä
Kalatäyte
500 g
vaaleaa kalaa (esim. siika, sei)
½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
savupaprikajauhetta
1 mm
jauhettua valkopippuria
½ tl
suolaa
2 rkl
öljyä
Punakaalisalaatti
100 g
punakaalta
1
omena
1
salottisipuli
½
chili
1 rkl
limen mehua
1 rkl
etikkaa
1 rkl
öljyä
½ tl
sokeria
1 mm
suolaa
1 dl
tuoretta korianteria
Lisäksi
1 dl
luonnonjogurttia tai kermaviiliä
1
avokado
1
salottisipuli

Valmistusohje

1. Sekoita tortilloiden ainekset keskenään. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 5 osaan. Pyöritä palat pulliksi ja anna levätä peitettynä täytteiden valmistuksen ajan.
2. Kalatäyte: Poista kalasta tarvittaessa nahka ja ruodot. Jaa kalapalat 10 osaan. Sekoita mausteet vehnäjauhoihin ja kierittele kalapalat jauho-mausteseoksessa.
3. Punakaalisalaatti: Suikaloi kaali ohuiksi paloiksi, pilko omena, sipuli ja chili pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Sekoita limemehu, etikka, öljy ja mausteet ja lisää kasvikset kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa.
4. Kauli taikinapallot paistinpannun kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista tortilloja ilman rasvaa paistinpannulla molemmin puolin niin, että lettu saa hivenen rusehtavia pilkkuja.
5. Paista lopuksi kalat öljyssä paistinpannussa kauniiin ruskeiksi.
6. Suikaloi täytteeksi tuleva avokado ja sipuli. Kokoa tortillat laittamalla letun päälle punakaalisalaattia sekä 2 kalapalaa. Viimeistele annos lusikallisella luonnonjogurttia sekä avokado- ja sipulisuikaleilla.

Vinkki

Avokadon sijaan täytteeseen sopii myös guacamole.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
200 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki / Elina Himanen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
200 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.5 g