Ainekset
- Tortillat
-
1 ¼ dldurumvehnäjauhoja
-
¾ dlmaissijauhoja
-
ripaussuolaa
-
¾ rklöljyä
-
¾ dlvettä
- Kalatäyte
-
500 gvaaleaa kalaa (esim. siika, sei)
-
½ dlvehnäjauhoja
-
1 tlsavupaprikajauhetta
-
1 mmjauhettua valkopippuria
-
½ tlsuolaa
-
2 rklöljyä
- Punakaalisalaatti
-
100 gpunakaalta
-
1omena
-
1salottisipuli
-
½chili
-
1 rkllimen mehua
-
1 rkletikkaa
-
1 rklöljyä
-
½ tlsokeria
-
1 mmsuolaa
-
1 dltuoretta korianteria
- Lisäksi
-
1 dlluonnonjogurttia tai kermaviiliä
-
1avokado
-
1salottisipuli
Valmistusohje
1. Sekoita tortilloiden ainekset keskenään. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 5 osaan. Pyöritä palat pulliksi ja anna levätä peitettynä täytteiden valmistuksen ajan.
2. Kalatäyte: Poista kalasta tarvittaessa nahka ja ruodot. Jaa kalapalat 10 osaan. Sekoita mausteet vehnäjauhoihin ja kierittele kalapalat jauho-mausteseoksessa.
3. Punakaalisalaatti: Suikaloi kaali ohuiksi paloiksi, pilko omena, sipuli ja chili pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Sekoita limemehu, etikka, öljy ja mausteet ja lisää kasvikset kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa.
4. Kauli taikinapallot paistinpannun kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista tortilloja ilman rasvaa paistinpannulla molemmin puolin niin, että lettu saa hivenen rusehtavia pilkkuja.
5. Paista lopuksi kalat öljyssä paistinpannussa kauniiin ruskeiksi.
6. Suikaloi täytteeksi tuleva avokado ja sipuli. Kokoa tortillat laittamalla letun päälle punakaalisalaattia sekä 2 kalapalaa. Viimeistele annos lusikallisella luonnonjogurttia sekä avokado- ja sipulisuikaleilla.
Vinkki
- Avokadon sijaan täytteeseen sopii myös guacamole.
- Kokeile myös kylmäsavukirjolohi-salaattitacoja.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.5 g
Munaton
Munaton
Kalatacot
Nämä kalatacot eivät ole arjen pikaruokaa, mutta maku palkitsee. Savupaprika ja punakaalisalaatti piristävät muutoin miedonmakuista kokonaisuutta.
Nämä kalatacot eivät ole arjen pikaruokaa, mutta maku palkitsee. Savupaprika ja punakaalisalaatti piristävät muutoin miedonmakuista kokonaisuutta.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Tortillat
-
1 ¼ dldurumvehnäjauhoja
-
¾ dlmaissijauhoja
-
ripaussuolaa
-
¾ rklöljyä
-
¾ dlvettä
- Kalatäyte
-
500 gvaaleaa kalaa (esim. siika, sei)
-
½ dlvehnäjauhoja
-
1 tlsavupaprikajauhetta
-
1 mmjauhettua valkopippuria
-
½ tlsuolaa
-
2 rklöljyä
- Punakaalisalaatti
-
100 gpunakaalta
-
1omena
-
1salottisipuli
-
½chili
-
1 rkllimen mehua
-
1 rkletikkaa
-
1 rklöljyä
-
½ tlsokeria
-
1 mmsuolaa
-
1 dltuoretta korianteria
- Lisäksi
-
1 dlluonnonjogurttia tai kermaviiliä
-
1avokado
-
1salottisipuli
Valmistusohje
1. Sekoita tortilloiden ainekset keskenään. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 5 osaan. Pyöritä palat pulliksi ja anna levätä peitettynä täytteiden valmistuksen ajan.
2. Kalatäyte: Poista kalasta tarvittaessa nahka ja ruodot. Jaa kalapalat 10 osaan. Sekoita mausteet vehnäjauhoihin ja kierittele kalapalat jauho-mausteseoksessa.
3. Punakaalisalaatti: Suikaloi kaali ohuiksi paloiksi, pilko omena, sipuli ja chili pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Sekoita limemehu, etikka, öljy ja mausteet ja lisää kasvikset kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa.
4. Kauli taikinapallot paistinpannun kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista tortilloja ilman rasvaa paistinpannulla molemmin puolin niin, että lettu saa hivenen rusehtavia pilkkuja.
5. Paista lopuksi kalat öljyssä paistinpannussa kauniiin ruskeiksi.
6. Suikaloi täytteeksi tuleva avokado ja sipuli. Kokoa tortillat laittamalla letun päälle punakaalisalaattia sekä 2 kalapalaa. Viimeistele annos lusikallisella luonnonjogurttia sekä avokado- ja sipulisuikaleilla.
Vinkki
- Avokadon sijaan täytteeseen sopii myös guacamole.
- Kokeile myös kylmäsavukirjolohi-salaattitacoja.
Valmistusohje
1.
Sekoita tortilloiden ainekset keskenään. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 5 osaan. Pyöritä palat pulliksi ja anna levätä peitettynä täytteiden valmistuksen ajan.
2.
Kalatäyte: Poista kalasta tarvittaessa nahka ja ruodot. Jaa kalapalat 10 osaan. Sekoita mausteet vehnäjauhoihin ja kierittele kalapalat jauho-mausteseoksessa.
3.
Punakaalisalaatti: Suikaloi kaali ohuiksi paloiksi, pilko omena, sipuli ja chili pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Sekoita limemehu, etikka, öljy ja mausteet ja lisää kasvikset kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa.
4.
Kauli taikinapallot paistinpannun kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista tortilloja ilman rasvaa paistinpannulla molemmin puolin niin, että lettu saa hivenen rusehtavia pilkkuja.
5.
Paista lopuksi kalat öljyssä paistinpannussa kauniiin ruskeiksi.
6.
Suikaloi täytteeksi tuleva avokado ja sipuli. Kokoa tortillat laittamalla letun päälle punakaalisalaattia sekä 2 kalapalaa. Viimeistele annos lusikallisella luonnonjogurttia sekä avokado- ja sipulisuikaleilla.
Vinkki
- Avokadon sijaan täytteeseen sopii myös guacamole.
- Kokeile myös kylmäsavukirjolohi-salaattitacoja.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.5 g