Kaalilaatikko
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
- Kaaliseos
-
Sydänmerkki-tuote1 kgvalkokaalia
-
Sydänmerkki-tuote2porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
6 dlvettä
-
1 rklsiirappia
-
1 tlmeiramia
-
1 tlsuolaa
- Jauhelihaseos
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhelihaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
¾ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dl4-viljan aterianjyviä, ohrasuurimoita tai riisi-viljasekoitusta
-
6 dlvettä tai kaalin haudutuslientä
Valmistusohje
1. Hienonna kaali ja porkkanat. Kuullota kasviksia kattilassa öljytilkassa muutama minuutti. Lisää vesi ja anna seoksen hautua miedolla lämmöllä, kunnes se pehmenee jonkun verran. Kesäkaali kypsyy 10-15 minuutissa palojen paksuudesta riippuen, talvikaali saattaa vaatia 2-3 kertaisen ajan. Kaada mahdollinen ylimääräinen keitinvesi pois, mutta säästä se uunikypsennystä varten.
2. Mausta valutettu kaali-porkkanaseos siirapilla, meiramilla ja suolalla.
3. Tee kaalin kypsennyksen aikana jauhelihaseos: Hienonna sipuli ja ruskista jauhelihan kanssa paistinpannussa. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Sekoita kaaliseos, kypsä jauheliha ja raa´at aterianjyvät (tai ohra/riisi-viljaseos). Kaada vuokaan ja lisää vesi tai kaalin keitinvettä. Paista kaalilaatikkoa 200 asteessa noin tunti.
Vinkki
- Perinteisiä makuja vaaliva nauttii kaalilaatikon puolukkasurvoksen kanssa, kokeilunhaluinen lisää kylkeen pirteää karviaschutneya.
- Annoksen hinta n. 1,2€ (syyskuu 2022)