Kaalilaatikko
Perinteinen kaalilaatikko on helppo valmistaa ja sopii oivallisesti niin talveen kuin kesään. Pitkä kypsennysaika takaa ihanan makean ja mehevän maun, ja samalla kaalilaatikko saa rapsakan pinnan.
Raaka-aineet
- Kaaliseos
-
Sydänmerkki-tuote1 kgvalkokaalia
-
Sydänmerkki-tuote2porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
6 dlvettä
-
1 rklsiirappia
-
1 tlmeiramia
-
1 tlsuolaa
- Jauhelihaseos
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhelihaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
¾ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dl4-viljan aterianjyviä, ohrasuurimoita tai riisi-viljasekoitusta
-
6 dlvettä tai kaalin haudutuslientä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Hienonna kaali ja porkkanat. Kuullota kasviksia kattilassa öljytilkassa muutama minuutti. Lisää vesi ja anna seoksen hautua miedolla lämmöllä, kunnes se pehmenee jonkun verran. Kesäkaali kypsyy 10-15 minuutissa palojen paksuudesta riippuen, talvikaali saattaa vaatia 2-3 kertaisen ajan. Kaada mahdollinen ylimääräinen keitinvesi pois, mutta säästä se uunikypsennystä varten.
2. Mausta valutettu kaali-porkkanaseos siirapilla, meiramilla ja suolalla.
3. Tee kaalin kypsennyksen aikana jauhelihaseos: Hienonna sipuli ja ruskista jauhelihan kanssa paistinpannussa. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Sekoita kaaliseos, kypsä jauheliha ja raa´at aterianjyvät (tai ohra/riisi-viljaseos). Kaada vuokaan ja lisää vesi tai kaalin keitinvettä. Paista kaalilaatikkoa 200 asteessa noin tunti.
Vinkki
Perinteisiä makuja vaaliva nauttii kaalilaatikon puolukkasurvoksen kanssa, kokeilunhaluinen lisää kylkeen pirteää karviaschutneya.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g