M Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kaalilaatikko

M Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Ravistele perinteitä ja valmista herkullinen kaalilaatikko tällä kertaa broilerin jauhelihasta. Pitkä haudutus takaa makoisan lopputuloksen, joka vie kielen mennessään.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
2 dl
rikottuja ohrasuurimoita
Sydänmerkki-tuote
1 kg
valkokaalia
Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
400 g
broilerin jauhelihaa
1 ½ tl
meiramia
1 tl
suolaa
½ tl
jauhettua muskottia
½ tl
rouhittua pippurisekoitusta
Sydänmerkki-tuote
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
1 dl
kevytmaitoa
2 rkl
siirappia
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
pullorasvaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Keitä ohra kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Silppua kaali ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli ja jauheliha öljyssä.
3. Hauduta kaalisilppu kattilassa vesitilkassa tai pannulla muutamassa erässä pehmeäksi. Kaali pehmenee noin 10 minuutissa.
4. Sekoita jauhelihaan ohra, kaalisilppu, mausteet, kasvirasvasekoite, maito ja 1 rkl siirappia.
5. Voitele vuoka (noin 1,5 l) ja kaada seos vuokaan. Tiputtele päälle siirappia ja rasvaa.
6. Paista kaalilaatikkoa 180 asteessa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa, peitä leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.

Vinkki

Lempeästi makean kaalilaatikon kruunaa kirpsakka puolukkasurvos.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
120 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita