Kaalilaatikko
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2 dlsuurimoita tai rouheita (esim. ohra tai kaura)
-
Sydänmerkki-tuote1 kgvalkokaalia
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote400 gbroilerin jauhelihaa
-
1 ½ tlmeiramia
-
1 tlsuolaa
-
½ tljauhettua muskottia
-
½ tlrouhittua pippurisekoitusta
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
1 dlkevytmaitoa
-
2 rklsiirappia
-
Sydänmerkki-tuote1 rklpullorasvaa
Valmistusohje
1. Keitä ohra kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Silppua kaali ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli ja jauheliha öljyssä.
3. Hauduta kaalisilppu kattilassa vesitilkassa tai pannulla muutamassa erässä pehmeäksi. Kaali pehmenee noin 10 minuutissa.
4. Sekoita jauhelihaan ohra, kaalisilppu, mausteet, kasvirasvasekoite, maito ja 1 rkl siirappia.
5. Voitele vuoka (noin 1,5 l) ja kaada seos vuokaan. Tiputtele päälle siirappia ja rasvaa.
6. Paista kaalilaatikkoa 180 asteessa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa, peitä leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
Vinkki
Lempeästi makean kaalilaatikon kruunaa kirpsakka puolukkasurvos.