K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Juures-linssipihvit

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Linssejä käyttämällä kasvispihveistäkin saa mukavasti proteiinia. Herkullisen maun takaa aromikkaat palsternakka ja selleri - omenatsatsiki raikkaana kastikkeena kruunaa aterian.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
600 g
juureksia, esim. palsternakkaa, porkkanaa, selleriä
Sydänmerkki-tuote
100 g
sipulia
4 dl
vettä
2 dl
punaisia linssejä
½ dl
korppujauhoja
4 rkl
vehnäjauhoja
Sydänmerkki-tuote
200 g
kermaviiliä
2
kananmunaa
1 ½ tl
suolaa
1 tl
rakuunaa
½ tl
jauhettua valkopippuria
Paistamiseen
Sydänmerkki-tuote
½ dl
öljyä
Omenatsatsiki
300 g
maustamatonta jogurttia (rasvaa max 4 %)
Sydänmerkki-tuote
1
omena
Sydänmerkki-tuote
4
valkosipulin kynttä
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
1 rkl
viinietikkaa
½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Tee ensiksi omenatsatsiki. Raasta omena ja valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan pihvien valmistuksen ajaksi.
2. Kuori palsternakka, porkkanat, selleri ja sipulit. Raasta hienoksi raasteeksi.
3. Kiehauta vesi. Huuhtele linssit ja keitä niitä noin 10 minuuttia. Lisää kasvisraasteet kattilaan ja hauduta pari minuuttia. Jäähdytä hetki.
4. Lisää loput ainekset linssi-kasvisseokseen ja sekoita tasaiseksi.
5. Paista pihvit öljytyllä ohukais- tai paistinpannulla miedolla lämmöllä. Paistoaika on 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.

Vinkki

  • Jos haluat nopeuttaa paistovaihetta, paistat pihvit näppärästi myös uunissa leivinpaperilla vuoratulla pellillä. Sopiva paistolämpötila on 200 astetta, aikaa kuluu 15-20 minuuttia.
  • Juurespihvien valmistaminen vie hiukan aikaa, joten niitä kannattaa valmistaa kerralla isompi annos. Jos kaikkea ei tule muutaman päivän sisällä syötyä, ylimääräiset pihvit voi pakastaa

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
120 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
120 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g