Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra

Ainekset

400 g
täysjyväpastaa esim. penne
Lihapullataikina
400 g
jauhelihaa (esim. broileri, rasvaa max 10%)
1
kananmuna
1 tl
kuivattua basilikaa
1 tl
suolaa
½ tl
valkosipulijauhetta
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1 prk (400-500g)
tomaattimurskaa
3 dl (150 g)
juustoraastetta (rasvaa max 17%)
Paistamiseen
2 rkl
öljyä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Lihapullavuoka

Herkullinen lihapullavuoka vie makumatkalle Italiaan.

Herkullinen lihapullavuoka vie makumatkalle Italiaan.

Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
400 g
täysjyväpastaa esim. penne
Lihapullataikina
400 g
jauhelihaa (esim. broileri, rasvaa max 10%)
1
kananmuna
1 tl
kuivattua basilikaa
1 tl
suolaa
½ tl
valkosipulijauhetta
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1 prk (400-500g)
tomaattimurskaa
3 dl (150 g)
juustoraastetta (rasvaa max 17%)
Paistamiseen
2 rkl
öljyä

Valmistusohje

1.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti kypsäksi. Valuta.
2.
Sekoita jauheliha, muna ja mausteet ihapullataikinaksi. Pyörittele pieniksi lihapulliksi ja paista kypsiksi öljyssä. Voit kypsentää lihapullat myös uunissa (200 astetta, noin 15 minuuttia).
3.
Sekoita tomaattimurska kypsään pastaan. Lisää mukaan paistetut lihapullat ja kääntele varovasti kaikki ainekset yhteen. Kaada seos uunivuokaan.
4.
Ripottele pinnalle juustoraaste.
5.
Nosta vuoka uuniin ja paista uunin keskitasossa 200-225 asteessa 10-15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja pinta on saanut hiukan väriä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.5 g

Yhteistyössä