
Ainekset
-
noin 650 gbataattia
-
1punasipuli
-
noin 2 cm palainkivääriä
-
1 rklöljyä
-
1 lvähäsuolaista kanalientä
-
1,5 dlruoanlaittokermaa (rasvaa max. 15%)
Valmistusohje
1. Kuori ja huuhtele bataatit. Kuutioi ne samankokoisiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli. Raasta kuorittu inkivääri hienoksi raasteeksi.
2. Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuli ja kuullota muutama minuutti. Lisää inkivääri ja bataatit ja kuullota vielä hetki.
3. Kaada kanaliemi pannuun ja keitä bataatit pehmeiksi, noin 20- 30 minuuttia.
4. Hienonna keitto sauvasekoittimella.
5. Lisää kerma ja sekoita. Lisää tarvittaessa hieman suolaa.
Tarjoa keitto esimerkiksi maustamattoman jogurtin kanssa.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Tarjoa keitto esimerkiksi maustamattoman jogurtin kanssa.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Vinkki
Bataattikeitto maistuu mainiolta myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä. Voit myös kokeilla lisätä bataattikeiton loput leipä- tai sämpylätaikinaan.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Inkivääri-bataattikeitto
Samettisen sileä bataattikeitto lämmittää ihanasti kylminä pakkaspäivinä.
Samettisen sileä bataattikeitto lämmittää ihanasti kylminä pakkaspäivinä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
noin 650 gbataattia
-
1punasipuli
-
noin 2 cm palainkivääriä
-
1 rklöljyä
-
1 lvähäsuolaista kanalientä
-
1,5 dlruoanlaittokermaa (rasvaa max. 15%)
Valmistusohje
1. Kuori ja huuhtele bataatit. Kuutioi ne samankokoisiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli. Raasta kuorittu inkivääri hienoksi raasteeksi.
2. Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuli ja kuullota muutama minuutti. Lisää inkivääri ja bataatit ja kuullota vielä hetki.
3. Kaada kanaliemi pannuun ja keitä bataatit pehmeiksi, noin 20- 30 minuuttia.
4. Hienonna keitto sauvasekoittimella.
5. Lisää kerma ja sekoita. Lisää tarvittaessa hieman suolaa.
Tarjoa keitto esimerkiksi maustamattoman jogurtin kanssa.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Tarjoa keitto esimerkiksi maustamattoman jogurtin kanssa.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Vinkki
Bataattikeitto maistuu mainiolta myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä. Voit myös kokeilla lisätä bataattikeiton loput leipä- tai sämpylätaikinaan.
Valmistusohje
1.
Kuori ja huuhtele bataatit. Kuutioi ne samankokoisiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli. Raasta kuorittu inkivääri hienoksi raasteeksi.
2.
Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuli ja kuullota muutama minuutti. Lisää inkivääri ja bataatit ja kuullota vielä hetki.
3.
Kaada kanaliemi pannuun ja keitä bataatit pehmeiksi, noin 20- 30 minuuttia.
4.
Hienonna keitto sauvasekoittimella.
5.
Lisää kerma ja sekoita. Lisää tarvittaessa hieman suolaa.
Tarjoa keitto esimerkiksi maustamattoman jogurtin kanssa.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Tarjoa keitto esimerkiksi maustamattoman jogurtin kanssa.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Vinkki
Bataattikeitto maistuu mainiolta myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä. Voit myös kokeilla lisätä bataattikeiton loput leipä- tai sämpylätaikinaan.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Yhteistyössä
