Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra

Ainekset

650 g
bataattia
1
punasipuli
2 cm pala
inkivääriä
1 rkl
öljyä
1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max 15%)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Bataatti-inkiväärikeitto

Samettisen sileä bataattikeitto lämmittää ihanasti kylminä pakkaspäivinä.

Samettisen sileä bataattikeitto lämmittää ihanasti kylminä pakkaspäivinä.

Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
650 g
bataattia
1
punasipuli
2 cm pala
inkivääriä
1 rkl
öljyä
1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max 15%)

Valmistusohje

1.
Kuori ja kuutioi bataatit. Hienonna sipuli. Raasta kuorittu inkivääri hienoksi raasteeksi.
2.
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota muutama minuutti. Lisää bataatit, ja inkivääri ja kuullota vielä hetki.
3.
Lisää kattilaan vesi ja liemikuutiot. Anna kiehua, kunnes bataatti on kypsynyt (20- 30 minuuttia).
4.
Soseuta sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja kiehauta.

Vinkki

Bataattikeitto maistuu mainiolta myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä. Voit myös kokeilla lisätä bataattikeiton loput leipä- tai sämpylätaikinaan.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g

Yhteistyössä