
Ainekset
-
650 gbataattia
-
1punasipuli
-
2 cm palainkivääriä
-
1 rklöljyä
-
1 lvettä
-
2kasvisliemikuutiota
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max 15%)
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi bataatit. Hienonna sipuli. Raasta kuorittu inkivääri hienoksi raasteeksi.
2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota muutama minuutti. Lisää bataatit, ja inkivääri ja kuullota vielä hetki.
3. Lisää kattilaan vesi ja liemikuutiot. Anna kiehua, kunnes bataatti on kypsynyt (20- 30 minuuttia).
4. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja kiehauta.
Vinkki
Bataattikeitto maistuu mainiolta myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä. Voit myös kokeilla lisätä bataattikeiton loput leipä- tai sämpylätaikinaan.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Bataatti-inkiväärikeitto
Samettisen sileä bataattikeitto lämmittää ihanasti kylminä pakkaspäivinä.
Samettisen sileä bataattikeitto lämmittää ihanasti kylminä pakkaspäivinä.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
650 gbataattia
-
1punasipuli
-
2 cm palainkivääriä
-
1 rklöljyä
-
1 lvettä
-
2kasvisliemikuutiota
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max 15%)
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi bataatit. Hienonna sipuli. Raasta kuorittu inkivääri hienoksi raasteeksi.
2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota muutama minuutti. Lisää bataatit, ja inkivääri ja kuullota vielä hetki.
3. Lisää kattilaan vesi ja liemikuutiot. Anna kiehua, kunnes bataatti on kypsynyt (20- 30 minuuttia).
4. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja kiehauta.
Vinkki
Bataattikeitto maistuu mainiolta myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä. Voit myös kokeilla lisätä bataattikeiton loput leipä- tai sämpylätaikinaan.
Valmistusohje
1.
Kuori ja kuutioi bataatit. Hienonna sipuli. Raasta kuorittu inkivääri hienoksi raasteeksi.
2.
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota muutama minuutti. Lisää bataatit, ja inkivääri ja kuullota vielä hetki.
3.
Lisää kattilaan vesi ja liemikuutiot. Anna kiehua, kunnes bataatti on kypsynyt (20- 30 minuuttia).
4.
Soseuta sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja kiehauta.
Vinkki
Bataattikeitto maistuu mainiolta myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä. Voit myös kokeilla lisätä bataattikeiton loput leipä- tai sämpylätaikinaan.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g
Yhteistyössä
