Ainekset
-
1punasipuli
-
1valkosipulinkynsi
-
2 rklöljyä
-
1punainen paprika
-
1keltainen paprika
-
1 (400 g)bataatti
-
2 tlcurrya
-
¼ tlcayennepippuria (tai maun mukaan)
-
5 dlvettä
-
1kanaliemikuutio
-
400 gtomaattimurskaa
-
100 glehtikaalia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
- Lisäksi
-
100 gchorizoa
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit ja kuullota pehmeiksi öljyssä kattilassa. Lisää kuutioidut paprikat ja bataatit sekä curry ja cayennepippuri ja sekoittele vielä hetki.
2. Lisää päälle vesi, liemikuutio ja tomaattimurska. Anna keiton porista miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, tai kunnes bataatit ovat pehmenneet.
3. Huuhtele lehtikaali ja suikaloi. Lisää kattilaan ja jatka keittämistä viitisen minuuttia.
4. Kun keitto kypsyy, viipaloi makkarat ja ruskista omassa rasvassaan paistinpannussa.
5. Mausta keitto mustapippurilla ja suolalla. Lisää chorizot keittoon tai tarjoile erikseen.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
65 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.6 g
Munaton
Munaton
Lehtikaali-bataattikeitto
Värikäs lehtikaali-bataattikeitto chorizosattumilla tuo iloa arkeen.
Värikäs lehtikaali-bataattikeitto chorizosattumilla tuo iloa arkeen.
Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1punasipuli
-
1valkosipulinkynsi
-
2 rklöljyä
-
1punainen paprika
-
1keltainen paprika
-
1 (400 g)bataatti
-
2 tlcurrya
-
¼ tlcayennepippuria (tai maun mukaan)
-
5 dlvettä
-
1kanaliemikuutio
-
400 gtomaattimurskaa
-
100 glehtikaalia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
- Lisäksi
-
100 gchorizoa
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit ja kuullota pehmeiksi öljyssä kattilassa. Lisää kuutioidut paprikat ja bataatit sekä curry ja cayennepippuri ja sekoittele vielä hetki.
2. Lisää päälle vesi, liemikuutio ja tomaattimurska. Anna keiton porista miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, tai kunnes bataatit ovat pehmenneet.
3. Huuhtele lehtikaali ja suikaloi. Lisää kattilaan ja jatka keittämistä viitisen minuuttia.
4. Kun keitto kypsyy, viipaloi makkarat ja ruskista omassa rasvassaan paistinpannussa.
5. Mausta keitto mustapippurilla ja suolalla. Lisää chorizot keittoon tai tarjoile erikseen.
Valmistusohje
1.
Hienonna sipulit ja kuullota pehmeiksi öljyssä kattilassa. Lisää kuutioidut paprikat ja bataatit sekä curry ja cayennepippuri ja sekoittele vielä hetki.
2.
Lisää päälle vesi, liemikuutio ja tomaattimurska. Anna keiton porista miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, tai kunnes bataatit ovat pehmenneet.
3.
Huuhtele lehtikaali ja suikaloi. Lisää kattilaan ja jatka keittämistä viitisen minuuttia.
4.
Kun keitto kypsyy, viipaloi makkarat ja ruskista omassa rasvassaan paistinpannussa.
5.
Mausta keitto mustapippurilla ja suolalla. Lisää chorizot keittoon tai tarjoile erikseen.
Muunnos
Saat keitosta vegaaneille sopivan vaihtamalla chorizon esimerkiksi purkilliseen valkopapuja.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
65 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.6 g
Yhteistyössä