Ainekset
-
4 dltähteeksi jäänyttä kasvissosekeittoa
-
1 dlvettä
-
25 ghiivaa
-
¾ tlsuolaa
-
1 rklöljyä tai pullomargariinia
-
2 dlleseitä
-
7 dlhiivaleipäjauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna keitto ja vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja sekoita tasaiseksi.
2. Lisää öljy, leseet ja jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Jos taikina on liian löysää, lisää hiukan jauhoja. Anna kohota puolisen tuntia.
3. Leivo taikinasta tanko ja jaa 12 osaan. Pyöritä palaset palloiksi ja laita ne leivinpaperilla vuorattuun (leipä)vuokaan lähekkäin. Kohota.
4. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Vinkki
- Voit käyttää kasvissosekeiton sijaan kaupan valmiita kasvissoseita, joita löytyy mm. pakastealtaasta, valmisruokahyllystä ja vihannesosastolta. Tämän ohjeen annokseen riittää 250 g (2,5 dl) sosetta. Lisää soseeseen 2,5 dl vettä, jolloin siitä tulee sopivan paksuista.
- Myös vauvanruoaksi tarkoitetut soseet sopivat sellaisenaan leipätaikinan pohjaksi.
- Kasvissoseen valmistat helposti myös itse keittämällä kurpitsaa, bataattia, porkkanaa tai muita juureksia yrteillä maustetussa vedessä. Soseuta kypsät kasvikset esim. sauvasekoittimella ja ohenna sose kasvisten keitinvedellä.
- Voit lisätä kuitupitoisuutta lesevalinnalla: ruis- tai vehnäleseitä käyttämällä leivän kuitupitoisuus on 5%:n luokkaa, kauraleseillä 4%.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Sämpyläsiskot
Kasvissose takaa ihanan pehmeät sämpylät. Keitonjämien puuttuessa, osta kasvissose valmiina.
Kasvissose takaa ihanan pehmeät sämpylät. Keitonjämien puuttuessa, osta kasvissose valmiina.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
4 dltähteeksi jäänyttä kasvissosekeittoa
-
1 dlvettä
-
25 ghiivaa
-
¾ tlsuolaa
-
1 rklöljyä tai pullomargariinia
-
2 dlleseitä
-
7 dlhiivaleipäjauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna keitto ja vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja sekoita tasaiseksi.
2. Lisää öljy, leseet ja jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Jos taikina on liian löysää, lisää hiukan jauhoja. Anna kohota puolisen tuntia.
3. Leivo taikinasta tanko ja jaa 12 osaan. Pyöritä palaset palloiksi ja laita ne leivinpaperilla vuorattuun (leipä)vuokaan lähekkäin. Kohota.
4. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Vinkki
- Voit käyttää kasvissosekeiton sijaan kaupan valmiita kasvissoseita, joita löytyy mm. pakastealtaasta, valmisruokahyllystä ja vihannesosastolta. Tämän ohjeen annokseen riittää 250 g (2,5 dl) sosetta. Lisää soseeseen 2,5 dl vettä, jolloin siitä tulee sopivan paksuista.
- Myös vauvanruoaksi tarkoitetut soseet sopivat sellaisenaan leipätaikinan pohjaksi.
- Kasvissoseen valmistat helposti myös itse keittämällä kurpitsaa, bataattia, porkkanaa tai muita juureksia yrteillä maustetussa vedessä. Soseuta kypsät kasvikset esim. sauvasekoittimella ja ohenna sose kasvisten keitinvedellä.
- Voit lisätä kuitupitoisuutta lesevalinnalla: ruis- tai vehnäleseitä käyttämällä leivän kuitupitoisuus on 5%:n luokkaa, kauraleseillä 4%.
Valmistusohje
1.
Kuumenna keitto ja vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja sekoita tasaiseksi.
2.
Lisää öljy, leseet ja jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Jos taikina on liian löysää, lisää hiukan jauhoja. Anna kohota puolisen tuntia.
3.
Leivo taikinasta tanko ja jaa 12 osaan. Pyöritä palaset palloiksi ja laita ne leivinpaperilla vuorattuun (leipä)vuokaan lähekkäin. Kohota.
4.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Vinkki
- Voit käyttää kasvissosekeiton sijaan kaupan valmiita kasvissoseita, joita löytyy mm. pakastealtaasta, valmisruokahyllystä ja vihannesosastolta. Tämän ohjeen annokseen riittää 250 g (2,5 dl) sosetta. Lisää soseeseen 2,5 dl vettä, jolloin siitä tulee sopivan paksuista.
- Myös vauvanruoaksi tarkoitetut soseet sopivat sellaisenaan leipätaikinan pohjaksi.
- Kasvissoseen valmistat helposti myös itse keittämällä kurpitsaa, bataattia, porkkanaa tai muita juureksia yrteillä maustetussa vedessä. Soseuta kypsät kasvikset esim. sauvasekoittimella ja ohenna sose kasvisten keitinvedellä.
- Voit lisätä kuitupitoisuutta lesevalinnalla: ruis- tai vehnäleseitä käyttämällä leivän kuitupitoisuus on 5%:n luokkaa, kauraleseillä 4%.
Muunnos
- Varmistamalla mahdollisen pullomargariinin vegaanisuuden saat vegaanisia sämpylöitä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g