Ainekset

noin 200 g
kikherneitä (säilyke)
2
valkosipulinkynttä
2-3 rkl
sitruunamehua
2 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
rasvatonta maustamatonta jogurttia
ripaus
suolaa
(hieman kikherneiden lientä)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
168 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
Uusi
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo
Uusi

Hummus-jogurttidippi

Kikherneistä tehty raikas hummus-jogurttidippi on helppo arkiherkku, joka maistuu esimerkiksi lohkoperunoiden tai dippivihannesten kanssa.

Kikherneistä tehty raikas hummus-jogurttidippi on helppo arkiherkku, joka maistuu esimerkiksi lohkoperunoiden tai dippivihannesten kanssa.

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
noin 200 g
kikherneitä (säilyke)
2
valkosipulinkynttä
2-3 rkl
sitruunamehua
2 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
rasvatonta maustamatonta jogurttia
ripaus
suolaa
(hieman kikherneiden lientä)

Valmistusohje

1.
Valuta kikherneet ja ota hieman lientä talteen. Ohenna tarvittaessa kikherneiden säilykeliemellä.
2.
Kuori valkosipulinkynnet ja purista sitruunasta mehu.
3.
Laita kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja työstä tasaiseksi.
4.
Maista ja säädä tarvittaessa makua.

Kuva: Sydänmerkki/Hannele Hyvärinen

Vinkki

Tarjoa esimerkiksi veneperunoiden kanssa.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
168 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g

Yhteistyössä