Ainekset
- 
                    2 (400 g)tuoretta maissia
 - 
                    100 gkirsikkatomaattia
 - 
                    6retiisiä
 - 
                    2 punaistachiliä
 - 
                    1 ruukkulehtipersiljaa
 - Limettikastike
 - 
                    1limetti
 - 
                    ½ dlöljyä
 - 
                    1 mmsuolaa
 - 
                    ripausmustapippuria
 
Valmistusohje
                    1. Poista maisseista suojalehti ja kuitumaiset langat. Kuumenna kattilassa 2 litraa vettä ja keitä maisseja noin 8 minuuttia.
                  
                                                                                  
                    2. Valuta maissit. Grillaa tai ruskista paistinpannussa maissit nopeasti, niin että pinta saa väriä. Anna jäähtyä ja leikkaa tukevalla veitsellä maissinjyvät irti tähkästä. Siirrä maissinjyvät kulhoon.
                  
                                                                                  
                    3. Leikkaa tomaatit puoliksi tai neljään osaan, jos ne ovat isoja. Kuutioi retiisit ja viipaloi chilit. Poista chileistä siemenet halutessasi. Hienonna lehtipersilja. Sekoita ainekset keskenään kulhossa.
                  
                                                                                  
                    4. Pese limetti huolellisesti ja raasta sen vihreä kuori. Purista limetistä mehu (n. ¼ dl) ja sekoita mehu öljyn kanssa kastikkeeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada kastike salaatin joukkoon ja anna maustua 15 minuuttia.
                  
                                                            Vinkki
Voit korvata chilit puolikkaalla suippopaprikalla.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                220 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                11 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                0.8 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                23 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                1 g
              
            
                Kuitua
              
              
                4 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                5 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.2 g
              
            
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Maidoton,
                                                                                  Munaton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo),
                                                                                  Vegaaninen
                                                        
          
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Maidoton,
                                                                                  Munaton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo),
                                                                                  Vegaaninen
                                                        
          Värikäs maissisalaatti
Jos onnistut saamaan käsiisi tuoreita maissintähkiä, hyödynnä niitä makuja täynnä olevassa maissisalaatissa.
Jos onnistut saamaan käsiisi tuoreita maissintähkiä, hyödynnä niitä makuja täynnä olevassa maissisalaatissa.
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- 
                    2 (400 g)tuoretta maissia
 - 
                    100 gkirsikkatomaattia
 - 
                    6retiisiä
 - 
                    2 punaistachiliä
 - 
                    1 ruukkulehtipersiljaa
 - Limettikastike
 - 
                    1limetti
 - 
                    ½ dlöljyä
 - 
                    1 mmsuolaa
 - 
                    ripausmustapippuria
 
Valmistusohje
                    1. Poista maisseista suojalehti ja kuitumaiset langat. Kuumenna kattilassa 2 litraa vettä ja keitä maisseja noin 8 minuuttia.
                  
                                                                                  
                    2. Valuta maissit. Grillaa tai ruskista paistinpannussa maissit nopeasti, niin että pinta saa väriä. Anna jäähtyä ja leikkaa tukevalla veitsellä maissinjyvät irti tähkästä. Siirrä maissinjyvät kulhoon.
                  
                                                                                  
                    3. Leikkaa tomaatit puoliksi tai neljään osaan, jos ne ovat isoja. Kuutioi retiisit ja viipaloi chilit. Poista chileistä siemenet halutessasi. Hienonna lehtipersilja. Sekoita ainekset keskenään kulhossa.
                  
                                                                                  
                    4. Pese limetti huolellisesti ja raasta sen vihreä kuori. Purista limetistä mehu (n. ¼ dl) ja sekoita mehu öljyn kanssa kastikkeeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada kastike salaatin joukkoon ja anna maustua 15 minuuttia.
                  
                                                            Vinkki
Voit korvata chilit puolikkaalla suippopaprikalla.
Valmistusohje
                1. 
                                                              Poista maisseista suojalehti ja kuitumaiset langat. Kuumenna kattilassa 2 litraa vettä ja keitä maisseja noin 8 minuuttia.
              
                2. 
                                                              Valuta maissit. Grillaa tai ruskista paistinpannussa maissit nopeasti, niin että pinta saa väriä. Anna jäähtyä ja leikkaa tukevalla veitsellä maissinjyvät irti tähkästä. Siirrä maissinjyvät kulhoon.
              
                3. 
                                                              Leikkaa tomaatit puoliksi tai neljään osaan, jos ne ovat isoja. Kuutioi retiisit ja viipaloi chilit. Poista chileistä siemenet halutessasi. Hienonna lehtipersilja. Sekoita ainekset keskenään kulhossa.
              
                4. 
                                                          Pese limetti huolellisesti ja raasta sen vihreä kuori. Purista limetistä mehu (n. ¼ dl) ja sekoita mehu öljyn kanssa kastikkeeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada kastike salaatin joukkoon ja anna maustua 15 minuuttia.
              Vinkki
Voit korvata chilit puolikkaalla suippopaprikalla.
Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                220 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                11 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                0.8 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                23 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                1 g
              
            
                Kuitua
              
              
                4 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                5 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.2 g
              
            Kokeile myös näitä reseptejä
Yhteistyössä