Ainekset
- Paahdettu kukkakaali
-
1kukkakaali
-
1 rklöljyä
-
1 rklras el hanout -mausteseosta (ei lisättyä suolaa)
-
¼ tlsuolaa
- Lisäksi
-
1 ps (210 g)härkäpapufalafeleja tai muita kasvispyöryköitä
-
2 dltäysjyväcouscous
-
1 tlkuivattua minttua
-
¼ tlsuolaa
-
2 dlkiehuvaa vettä
-
100 gpunakaalia
-
1 rklpunaviinietikkaa
-
1kurkku
-
1 rs (200 g)(punajuuri) hummusta
-
1 ruukkutuoretta lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Laita kukkakaalit kulhoon. Lisää öljy, mausteseos ja suola. Sekoita ainekset ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda kukkakaaleja 10 minuuttia. Ota pelti uunista ja lisää falafelit. Paahda vielä 10 minuuttia.
2. Ainesten paahtuessa laita couscous lasi- tai metallikulhoon. Lisää minttu ja suola. Kaada päälle kuuma vesi. Peitä kulho lautasella tai kannella. Anna turvota 10 minuuttia. Pöyhi couscous kuohkeaksi haarukalla.
3. Suikaloi kaali ja mausta se etikalla. Kuutioi kurkku. Hienonna lehtipersilja ja sekoita puolet persiljasta jäähtyneen couscousin joukkoon.
4. Kokoa kulhot laittamalla pohjalle couscousia, lisää hummus, kaali, kurkku ja falafelit. Ripottele päälle loput persiljasta.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
123 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Falafelbowl
Falafel-kulhot pitävät sisällään lähi-idän makuja. Herkullinen kasvistäytteinen kulho syntyy reilussa puolessa tunnissa.
Sydänmerkki / Kirsi-Marja Savola
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Paahdettu kukkakaali
-
1kukkakaali
-
1 rklöljyä
-
1 rklras el hanout -mausteseosta (ei lisättyä suolaa)
-
¼ tlsuolaa
- Lisäksi
-
1 ps (210 g)härkäpapufalafeleja tai muita kasvispyöryköitä
-
2 dltäysjyväcouscous
-
1 tlkuivattua minttua
-
¼ tlsuolaa
-
2 dlkiehuvaa vettä
-
100 gpunakaalia
-
1 rklpunaviinietikkaa
-
1kurkku
-
1 rs (200 g)(punajuuri) hummusta
-
1 ruukkutuoretta lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Laita kukkakaalit kulhoon. Lisää öljy, mausteseos ja suola. Sekoita ainekset ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda kukkakaaleja 10 minuuttia. Ota pelti uunista ja lisää falafelit. Paahda vielä 10 minuuttia.
2. Ainesten paahtuessa laita couscous lasi- tai metallikulhoon. Lisää minttu ja suola. Kaada päälle kuuma vesi. Peitä kulho lautasella tai kannella. Anna turvota 10 minuuttia. Pöyhi couscous kuohkeaksi haarukalla.
3. Suikaloi kaali ja mausta se etikalla. Kuutioi kurkku. Hienonna lehtipersilja ja sekoita puolet persiljasta jäähtyneen couscousin joukkoon.
4. Kokoa kulhot laittamalla pohjalle couscousia, lisää hummus, kaali, kurkku ja falafelit. Ripottele päälle loput persiljasta.
Valmistusohje
1.
Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Laita kukkakaalit kulhoon. Lisää öljy, mausteseos ja suola. Sekoita ainekset ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda kukkakaaleja 10 minuuttia. Ota pelti uunista ja lisää falafelit. Paahda vielä 10 minuuttia.
2.
Ainesten paahtuessa laita couscous lasi- tai metallikulhoon. Lisää minttu ja suola. Kaada päälle kuuma vesi. Peitä kulho lautasella tai kannella. Anna turvota 10 minuuttia. Pöyhi couscous kuohkeaksi haarukalla.
3.
Suikaloi kaali ja mausta se etikalla. Kuutioi kurkku. Hienonna lehtipersilja ja sekoita puolet persiljasta jäähtyneen couscousin joukkoon.
4.
Kokoa kulhot laittamalla pohjalle couscousia, lisää hummus, kaali, kurkku ja falafelit. Ripottele päälle loput persiljasta.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
123 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g