Sydänmerkki / Kirsi-Marja Savola

Ainekset

Paahdettu kukkakaali
1
kukkakaali
1 rkl
öljyä
1 rkl
ras el hanout -mausteseosta (ei lisättyä suolaa)
¼ tl
suolaa
Lisäksi
1 ps (210 g)
härkäpapufalafeleja tai muita kasvispyöryköitä
2 dl
täysjyväcouscous
1 tl
kuivattua minttua
¼ tl
suolaa
2 dl
kiehuvaa vettä
100 g
punakaalia
1 rkl
punaviinietikkaa
1
kurkku
1 rs (200 g)
(punajuuri) hummusta
1 ruukku
tuoretta lehtipersiljaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
123 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen

Falafelbowl

Falafel-kulhot pitävät sisällään lähi-idän makuja. Herkullinen kasvistäytteinen kulho syntyy reilussa puolessa tunnissa.

Sydänmerkki / Kirsi-Marja Savola

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Paahdettu kukkakaali
1
kukkakaali
1 rkl
öljyä
1 rkl
ras el hanout -mausteseosta (ei lisättyä suolaa)
¼ tl
suolaa
Lisäksi
1 ps (210 g)
härkäpapufalafeleja tai muita kasvispyöryköitä
2 dl
täysjyväcouscous
1 tl
kuivattua minttua
¼ tl
suolaa
2 dl
kiehuvaa vettä
100 g
punakaalia
1 rkl
punaviinietikkaa
1
kurkku
1 rs (200 g)
(punajuuri) hummusta
1 ruukku
tuoretta lehtipersiljaa

Valmistusohje

1.
Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Laita kukkakaalit kulhoon. Lisää öljy, mausteseos ja suola. Sekoita ainekset ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda kukkakaaleja 10 minuuttia. Ota pelti uunista ja lisää falafelit. Paahda vielä 10 minuuttia.
2.
Ainesten paahtuessa laita couscous lasi- tai metallikulhoon. Lisää minttu ja suola. Kaada päälle kuuma vesi. Peitä kulho lautasella tai kannella. Anna turvota 10 minuuttia. Pöyhi couscous kuohkeaksi haarukalla.
3.
Suikaloi kaali ja mausta se etikalla. Kuutioi kurkku. Hienonna lehtipersilja ja sekoita puolet persiljasta jäähtyneen couscousin joukkoon.
4.
Kokoa kulhot laittamalla pohjalle couscousia, lisää hummus, kaali, kurkku ja falafelit. Ripottele päälle loput persiljasta.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
123 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen