Enchiladat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
160 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
8(täysjyvä)tortillaa
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote300 gporsaan filettä tai paistia
-
Sydänmerkki-tuote300 gkesäkurpitsaa
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote1chilipaprika
-
Sydänmerkki-tuote1paprika
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
200 gmaissia (pakaste)
-
1 prk (400 g)tomaattimurskaa
-
Sydänmerkki-tuote1 tlrouhittua mustapippuria
-
1 tljeeraa eli juustokuminaa
-
1 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 dltuoretta korianteria
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote100 gjuustoa
Valmistusohje
1. Suikaloi liha ja kesäkurpitsa. Hienonna sipulit ja chili sekä kuutioi paprika.
2. Ruskista lihat kevyesti paistinpannussa öljyssä. Lisää sipulit ja chili sekä kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota muutama minuutti. Lisää maissinjyvät ja tomaattimurska ja anna hautua 5-10 minuuttia eli kunnes osa nesteestä on haihtunut. Mausta.
3. Jaa täyte tortillaletuille ja kääri ne rullalle. Asettele kääröt uunivuokaan leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin. Raasta juusto ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
4. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.
Vinkki
- Possunlihan tilalle sopii myös broileri tai jauheliha.
- Kasvisversion valmistat nopeasti vaikkapa soijasuikaleista tai quorn-kuutioista. Myös härkäpapusuikaleet, nyhtökaura tai säilykepavut ovat oivallisia täytevaihtoehtoja lihan sijaan
- Tee tortillat itse tällä nachojen ohjeella