Kuva: Sydänmerkki / Kirsi-Marja Savola

Ainekset

200 g
lehtikaalta tai pinaattia
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1
sitruuna
½ ruukku
tilliä
3 rkl
kalasäilykkeen öljyä
2 tlk (240 g)
luonnonkalaa rypsiöljyssä
½ tl
chilirouhetta tai rouhittua mustapippuria
¾ - 1 tl
suolaa
Lisäksi
3 l
vettä
1 tl
suolaa
400 g
täysjyväpastaa, esim. fusilli
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Uusi
M Maidoton
Mu Munaton
M Maidoton
Mu Munaton
Uusi

Nopea kalapasta

Kotimaiset järvikalasäilykkeet ovat hyvä vaihtoehto tonnikalalle. Helppoon kalapastaan väriä tuo pehmeäksi paistettu lehtikaali.

Kotimaiset järvikalasäilykkeet ovat hyvä vaihtoehto tonnikalalle. Helppoon kalapastaan väriä tuo pehmeäksi paistettu lehtikaali.

Kuva: Sydänmerkki / Kirsi-Marja Savola

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
200 g
lehtikaalta tai pinaattia
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1
sitruuna
½ ruukku
tilliä
3 rkl
kalasäilykkeen öljyä
2 tlk (240 g)
luonnonkalaa rypsiöljyssä
½ tl
chilirouhetta tai rouhittua mustapippuria
¾ - 1 tl
suolaa
Lisäksi
3 l
vettä
1 tl
suolaa
400 g
täysjyväpastaa, esim. fusilli

Valmistusohje

1.
Laita pastavesi (3 l) kiehumaan. Mausta vesi suolalla (1 tl) ja keitä pastaa pakkauksessa mainitun ajan.
2.
Huuhtele pinaatin tai lehtikaalin lehdet. Poista lehtikaalista kova lehtiruoti ja suikaloi lehdet. Hienonna sipulit.
3.
Raasta sitruunan kuori ja purista mehua 1 rkl. Hienonna tilli.
4.
Valuta kalasäilykkeestä öljyä pannulle. Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää lehtikaali tai pinaatti ja jatka kypsennystä pari minuuttia. Lisää valutetut kalasäilykkeet ja pyörittele, kunnes seos kuumenee. Mausta chilirouheella tai mustapippurilla.
5.
Ota pastan keitinvettä talteen noin ½ dl. Valuta pasta ja laita takaisin kattilaan. Kumoa lehtikaali-kalaseos kattilaan. Lisää sitruunan kuori ja mehu sekä tilli. Kääntele ainekset keskenään ja lisää pastan keitinvettä tarvittaessa. Mausta lopuksi suolalla.

Vinkki

Voit käyttää lehtikaalin tai pinaatin sijaan myös nokkosta. Ryöppää pestyt nokkoset kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia. Kaada nokkoset siivilään ja pysäytä kypsyminen laskemalla nokkosten päälle kylmää vettä.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g