Chimichurri-munakoisot
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
66 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote800 gmunakoisoja
-
Sydänmerkki-tuote3 rklöljyä
-
2 tloreganoa
-
½ tlsuolaa
- Chimichurrikastike
-
Sydänmerkki-tuote½punasipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote1punainen chili
-
½ dlpunaviinietikkaa
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ruukku lehtipersiljaa
-
Sydänmerkki-tuote½ruukku korianteria
-
Sydänmerkki-tuote2-3 oksaatuoretta oreganoa
Valmistusohje
1. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa puoliksi. Tee veitsellä munakoison leikkauspintaan viiltoja.
2. Sekoita öljyn joukkoon oregano ja suola. Hiero seos munakoisojen pintaan. Kypsennä munakoisoja 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja malto on pehmeää.
3. Chimichurrikastiketta varten hienonna sipulit ja chili. Laita ne kulhoon, lisää etikka ja suola. Anna maustua 15 minuuttia. Hienonna lopuksi joukkoon yrtit.
4. Valele kastiketta kuumien munakoisojen pinnalle ja tarjoa heti.
Vinkki
Voit myös grillata munakoisot kypsiksi. Kasvisten koosta ja grillaustavasta riippuen se kestää 10-15 minuuttia.