Paahdettu kikhernesosekeitto
Ainekset
- 
                      5 kgKikherne säilyke
 - 
                      0.2 kgRypsiöljy
 - 
                      2 kgsipuli lohko
 - 
                      6.5 kgVesi
 - 
                      4 kgTomaattimurska
 - 
                      0.15 kgValkosipulimurska
 - 
                      0.1 kgKasvisliemijauhe vähäsuolainen
 - 
                      0.098 kgMerisuola
 - 
                      0.05 kgGaram masala mausteseos
 - 
                      0.02 kgMustapippurirouhe
 - 
                      4.5 kgRuokakerma 15 % laktoositon
 - 
                      0.1 kgLehtipersilja
 
                        Koristeluun
                      
                                      
                                        Valmistusohje
- Laita kikherneet pakkeihin ja kaada puolet öljystä päälle. Pyöritä kikherneet öljyssä. Paahda uunissa 220 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes kikherneet ovat saaneet reilusti väriä.
 - Kuullota sipuleita pannulla lopussa öljyssä muutamia minuutteja kunnes sipulit alkavat saamaan hiukan väriä.
 - Mittaa kattilaan kaikki muut aineet paitsi kerma, persilja ja 1/10 kikherneistä. Keitä miedolla lämmöllä 1 tunti. Lisää kerma ja soseuta keitto.
 - Kiehauta keitto. Leikkaa persilja hienoksi silpuksi. Ripottele valmiin keiton päälle loput kikherneet ja persiljasilppu.
 
Ravintosisältö / 100 g
                    Rasvaa
                  
                  
                    1.5 g
                  
                
                    josta tyydyttynyttä rasvaa
                  
                  
                    0.1 g
                  
                
                      Kuitua
                    
                    
                      1.9 g
                    
                  
                    Suolaa
                  
                  
                    0.7 g