Kanttarelli-possuhöystö
Ainekset
-
8 kgPossulastu, lihaa 88%
-
1.5 kgSipuli, tuore
-
0.1 kgRypsiöljy
-
0.002 kgKurkuma
-
4 kgVesi
-
0.15 kgLihaliemijauhe (55%)
-
0.005 kgMustapippurijauhe
-
2 kgSuppilovahvero/Kanttarelli, keitetty
-
1 kgRuokakerma 15% esim. Valio
-
0.1 kgPersilja, hienonnettu
-
0.3 kgMaissitärkkelys
-
1 kgVesi
Suuruste
Valmistusohje
- Kuumenna liha vakuumipussissa höyrykeitossa 90 C-asteessa noin 10 min.
- Freesaa sipuli ja kurkuma padassa. Lisää vesi ja hauduta hetki.
- Lisää mausteet ja suurus, hauduta noin 5-10 min.
- Lisää kanttarelli ja ruokakerma. Kuumenna hyvin. Tarkista maku ja väri.
- Lisää hienoksi silputtu persilja.
Jos käytät tattia, jätä kurkuma pois ja lisää kastikkeenruskistajaa.
Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
5.5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Suolaa
0.8 g
