Jauhelihakastike

Sydänmerkki



Ainekset

1 kg
Sipuli, tuore
5 kg
Vesi
2.5 kg
Tomaattimurska
0.1 kg
Lihaliemijauhe (55%)
2 kg
Tomaattimehu esim. Marli
0.55 kg
Vehnäjauho puolikarkea
0.05 kg
Paprikajauhe
0.05 kg
Grillaus- ja yleismauste
0.025 kg
Valkosipulijauhe
0.01 kg
Mustapippurijauhe
0.03 kg
Ruokasuola, jodioitu
0.012 kg
Oregano, kuivattu
6 kg
Jauheliha, naudan, kypsä

Valmistusohje

  1. Hauduta sipulisilppua pannulla ilman rasvaa. Mittaa vesi ja tomaattimurska sekä liemijauhe pataan, kuumenna.
  2. Suurusta vehnäjauho-tomaattimehusuuruksella. Hauduta noin 15 minuuttia.
  3. Lisää mausteet ja jauheliha. Kuumenna läpikotiasin ja hauduta hetki. Tarkista maku.

Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
 

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
3.5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Kuitua
3.8 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta