Jauhelihakastike
Ainekset
-
1 kgSipuli, tuore
-
5 kgVesi
-
2.5 kgTomaattimurska
-
0.1 kgLihaliemijauhe (55%)
-
2 kgTomaattimehu esim. Marli
-
0.55 kgVehnäjauho puolikarkea
-
0.05 kgPaprikajauhe
-
0.05 kgGrillaus- ja yleismauste
-
0.025 kgValkosipulijauhe
-
0.01 kgMustapippurijauhe
-
0.03 kgRuokasuola, jodioitu
-
0.012 kgOregano, kuivattu
-
6 kgJauheliha, naudan, kypsä
Valmistusohje
- Hauduta sipulisilppua pannulla ilman rasvaa. Mittaa vesi ja tomaattimurska sekä liemijauhe pataan, kuumenna.
- Suurusta vehnäjauho-tomaattimehusuuruksella. Hauduta noin 15 minuuttia.
- Lisää mausteet ja jauheliha. Kuumenna läpikotiasin ja hauduta hetki. Tarkista maku.
Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
3.5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Kuitua
3.8 g
Suolaa
0.8 g
