Kukkakaali-perunacurry

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
G M K

Itämaisesti maustettu curry on arjen pikaruokaa

Vinkki

Pyöristä makua halutessasi 1 tl:lla hunajaa tai sokeria. Tarjoa pataa vihreän salaatin ja leivän (esimerkiksi rieskan) kanssa. Myös yrteillä maustettu jogurtti sopii curryn kyytipojaksi.



Raaka-aineet

6
perunaa
600 g
kukkakaalia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
voimakasta currya
2 rkl
öljyä
1 dl
punaisia linssejä
5 dl
vettä
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua pippurisekoitusta
1 dl
kermantyyppistä kasvirasvasekoitetta
50 g
pinaattia
2 rkl
tomaattipyreetä

Valmistusohje

1. Pilko kuoritut perunat, kukkakaali ja sipulit.
2. Kuullota sipulit ja curry öljyssä.
3. Lisää vesi, suola, pippuri, linssit ja perunat ja kypsennä noin 10 minuuttia.
4. Lisää kukkakaali ja ruokakerma.
5. Kun perunat ovat kypsiä, lisää pinaatti ja tomaattipyree. Kiehauta.