Siikatartar-katajanmarjakupit

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
L M

Suomalainen versio perulaisesta cevichestä syntyy, kun siikafileet kypsennetään katajanmarjoilla ja tillillä maustetussa sitruunaliemessä.

Vinkki

  • Raakakypsytettävän kalan pitää olla ehdottoman tuoretta. Halutessasi voit korvata siian lohifileellä, jolloin tartarista tulee hieman rasvaisempi. 
  • Tarjoile tartar pienistä annoskupeista ruisleipätikuilla dippaillen tai lastaa cocktailpaloiksi palttoonappien päälle


Raaka-aineet

300 g
siikafileetä
½
punasipuli
½ dl
tuoretta tilliä
5
katajanmarjaa
4 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
limetinmehua
1 ½ rkl
ruokosokeria
¼ tl
suolaa
Lisäksi
1 rkl
öljyä (esim. oliivi)
pari oksaa
tuoretta tilliä
4 viipaletta
ruisleipää

Valmistusohje

1. Nypi siikafileistä tarvittaessa ruodot pois ruotopinseteillä. Leikkaa fileet nahattomiksi ja kuutioi fileet pieniksi kuutioiksi.
2. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna tilli. Leikkaa katajanmarjat hienoksi rouheeksi.
3. Laita laakeaan kulhoon sitruunan- ja limetinmehut, ruokosokeri, suola ja katajanmarjat. Sekoittele, kunnes sokeri sulaa sitrusmehujen joukkoon. Lisää siikafileekuutiot, punasipulit ja tilli. Peitä astia kannella tai tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin kypsymään pariksi tunniksi.
4. Nostele siikatartaria pieniin annoskuppeihin. Valuta tartarin päälle oliiviöljyä. Koristele vielä halutessasi tuoreella tillillä.
5. Paahda ruisleivät rapeiksi leivänpaahtimella. Leikkaa leipäviipaleet pitkittäin 4-5 osaan tikuiksi. Tarjoile rapeita ruisleipätikkuja siikatartarin kanssa.
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
140 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.4 g