Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

1 (2 ½ kg)
spagettikurpitsa
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Pekoni-tomaattikastike
150 g
pekonia
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
½ tl
savupaprikajauhetta
1 prk (400 g)
tomaattimurskaa
1 tl
sokeria
1 tl
oreganoa
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
30 g
parmesanjuustoa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
58 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
Mu Munaton
G Gluteeniton
Mu Munaton

Spagettikurpitsa tomaatti-pekonikastikkeella

Nauhamainen spagettikurpitsa on erinomainen vaihtoehto viljapohjaiselle pastalle.

Nauhamainen spagettikurpitsa on erinomainen vaihtoehto viljapohjaiselle pastalle.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 (2 ½ kg)
spagettikurpitsa
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Pekoni-tomaattikastike
150 g
pekonia
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
½ tl
savupaprikajauhetta
1 prk (400 g)
tomaattimurskaa
1 tl
sokeria
1 tl
oreganoa
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
30 g
parmesanjuustoa

Valmistusohje

1.
Tee kurpitsaan muutamia syviä viiltoja, jotta kypsennyksen aikana syntyvä höyry pääsee purkaantumaan ja kasvis ei halkea. Paista 175 asteessa tunti.
2.
Suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista pekonia kuivalla pannulla muutama
minuutti. Lisää sipulit ja savupaprika ja jatka kypsennystä pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Mausta.
3.
Halkaise kypsä kurpitsa. Poista siemenet varovasti lusikalla. Kaavi hedelmäliha spagettimaisiksi suikaleiksi haarukalla. Mausta suikaleet suolalla ja pippurilla.
4.
Lisää kurpitsaspagetti kastikkeen joukkoon ja sekoita varovasti. Viimeistele parmesanilla.

Vinkki

Voit kypsentää kurpitsan myös halkaistuna. Halkaise kurpitsa pitkittäin ja poista siemenet lusikalla kaapien. Laita kurpitsa leivinpaperilla päällystetylle pellille leikkauspinta alaspäin. Paista 30-35 minuuttia eli kunnes hedelmäliha tuntuu pehmeältä veitsen kärjellä koetettaessa.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
58 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.6 g