Rukiinen lohigalette
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
170 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
- Kuori
-
2 dlvettä
-
½ tlsuolaa
-
1½ dlvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote1½ dlruisjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote1 dlruisleseitä
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote600 glohta tai kirjolohta
-
Sydänmerkki-tuote1 dltuoretta tilliä
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote2 rklrasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
- Voiteluun
-
Sydänmerkki-tuote2 rklrasiamargariinia tai pullomargariinia
Valmistusohje
1. Mittaa vesi ja suola kulhoon. Lisää jauhot ja alusta kiinteä taikina. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin puolen sentin vahvuiseksi pyöreäksi levyksi ja vedä levy paperin avulla uunipellille.
2. Viipaloi kala ohuiksi viipaleiksi graavilohen tapaan eli ilman nahkaa. Lado viipaleet ja taikinakuorelle niin, että reunaan jää kolme senttiä tyhjää. Ripottele kalakerrosten väliin tilliä silputtuna ja hieman suolaa. Käännä taikinaliepeet täytteen päälle ja painele hieman. Lisää pinnalle rasvaa nokareina.
3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia kunnes taikina on kypsää. Voitele kypsän piiraan reunat rasvasulalla.
Vinkki
Voit ison piirakan sijaan tehdä 12 pientä piirasta: kauli taikina ja ota siitä muotilla 12 pyörylää