Focaccia

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
L M K

Mehevä focaccia ei päällysteitä kaipaa. Leivän ulkonäköä voi tuunailla loputtomiin yrteillä ja kasvissuikaleilla, myös nokkonen tai pinaatti tuovat leipään uusia ulottuvuuksia.



Raaka-aineet

5 dl
vettä
50 g
hiivaa
1 rkl
öljyä
2 tl
timjamia, basilikaa tai meiramia
½ tl
suolaa
1 dl
kauraleseitä
11 dl
hiivaleipäjauhoja
Pinnalle
½ dl
öljyä
1 ½ rkl
rosmariinia
½ tl
(karkeaa tai hiutale) suolaa
¼
paprika

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset hiivaleipäjauhoja lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi jauhoja vähitellen ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa viiden minuutin ajan hyvän sitkon saamiseksi.
2. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja taputtele siitä jauhoisin käsin pellin kokoinen leipä. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa.
3. Sivele kohonneen leivän pinnalle pullasudilla öljyä. Ripottele päälle rosmariinia ja hieman suolaa. Lisäväriä saat paprikasuikaleista. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki / Elina Himanen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
230 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g