Ainekset
-
4 dlvehnäjauhoja
-
4 dlspelttijauhoja
-
3 dlruisjauhoja
-
½ dlseesaminsiemeniä
-
½ dlpellavansiemeniä
-
½ dlauringonkukansiemeniä
-
4 tlsoodaa
-
1 tlsuolaa
-
1 lrasvatonta piimää
-
½ dlöljyä
-
½ dlsiirappia
Valmistusohje
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet. Lisää piimä, öljy ja siirappi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Kaada taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun, noin 23 cm pituiseen leipävuokaan.
4. Paista limppuja uunin keskitasossa noin 1 ½ h.
5. Anna leipien jäähtyä vuoissa muutaman minuutin ennen kuin nostat ne ritilälle jäähtymään.
Vinkki
Nauti piimälimppu esimerkiksi yrttilevitteen kanssa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
187 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Piimälimppu
Piimälimpun pyöräytät uuniin tuossa tuokiossa, taikina ei vaadi kohottamista. Siemensattumia täynnä oleva leipä maistuu niin juhlapöydässä kuin arkisemmalla aterialla.
Piimälimpun pyöräytät uuniin tuossa tuokiossa, taikina ei vaadi kohottamista. Siemensattumia täynnä oleva leipä maistuu niin juhlapöydässä kuin arkisemmalla aterialla.
Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
4 dlvehnäjauhoja
-
4 dlspelttijauhoja
-
3 dlruisjauhoja
-
½ dlseesaminsiemeniä
-
½ dlpellavansiemeniä
-
½ dlauringonkukansiemeniä
-
4 tlsoodaa
-
1 tlsuolaa
-
1 lrasvatonta piimää
-
½ dlöljyä
-
½ dlsiirappia
Valmistusohje
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet. Lisää piimä, öljy ja siirappi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Kaada taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun, noin 23 cm pituiseen leipävuokaan.
4. Paista limppuja uunin keskitasossa noin 1 ½ h.
5. Anna leipien jäähtyä vuoissa muutaman minuutin ennen kuin nostat ne ritilälle jäähtymään.
Vinkki
Nauti piimälimppu esimerkiksi yrttilevitteen kanssa.
Valmistusohje
1.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2.
Sekoita kaikki kuivat aineet. Lisää piimä, öljy ja siirappi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3.
Kaada taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun, noin 23 cm pituiseen leipävuokaan.
4.
Paista limppuja uunin keskitasossa noin 1 ½ h.
5.
Anna leipien jäähtyä vuoissa muutaman minuutin ennen kuin nostat ne ritilälle jäähtymään.
Vinkki
Nauti piimälimppu esimerkiksi yrttilevitteen kanssa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
187 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g
Yhteistyössä