Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra

Ainekset

4 dl
vehnäjauhoja
4 dl
spelttijauhoja
3 dl
ruisjauhoja
½ dl
seesaminsiemeniä
½ dl
pellavansiemeniä
½ dl
auringonkukansiemeniä
4 tl
soodaa
1 tl
suolaa
1 l
rasvatonta piimää
½ dl
öljyä
½ dl
siirappia
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
187 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Piimälimppu

Piimälimpun pyöräytät uuniin tuossa tuokiossa, taikina ei vaadi kohottamista. Siemensattumia täynnä oleva leipä maistuu niin juhlapöydässä kuin arkisemmalla aterialla.
Piimälimpun pyöräytät uuniin tuossa tuokiossa, taikina ei vaadi kohottamista. Siemensattumia täynnä oleva leipä maistuu niin juhlapöydässä kuin arkisemmalla aterialla.
Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
4 dl
vehnäjauhoja
4 dl
spelttijauhoja
3 dl
ruisjauhoja
½ dl
seesaminsiemeniä
½ dl
pellavansiemeniä
½ dl
auringonkukansiemeniä
4 tl
soodaa
1 tl
suolaa
1 l
rasvatonta piimää
½ dl
öljyä
½ dl
siirappia

Valmistusohje

1.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2.
Sekoita kaikki kuivat aineet. Lisää piimä, öljy ja siirappi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3.
Kaada taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun, noin 23 cm pituiseen leipävuokaan.
4.
Paista limppuja uunin keskitasossa noin 1 ½ h.
5.
Anna leipien jäähtyä vuoissa muutaman minuutin ennen kuin nostat ne ritilälle jäähtymään.

Vinkki

Nauti piimälimppu esimerkiksi yrttilevitteen kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
187 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Yhteistyössä