selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Puolukka-vaniljapullat
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Puolukka-vaniljapullat

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Punaposkinen puolukka ja lempeä vaniljakreemi tekevät pullista ihanan meheviä ja sopivan kirpakoita. Puolukka-vaniljapullissa hyödynnät niin tuoreita metsän antimia kuin pakkasen puremia puolukoita.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
2 ½ dl
maitoa tai kasvijuomaa
½
muna
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
2 tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
1 dl
pullomargariinia
7 – 7 ½ dl
vehnäjauhoja
Täyte
Sydänmerkki-tuote
2 dl
maitoa tai kasvijuomaa
1 ps (60-70 g)
vaniljakastike- tai vaniljakreemijauhetta
Sydänmerkki-tuote
2 dl
puolukoita
2 rkl
sokeria
2 tl
perunajauhoja
Voiteluun
½
kananmuna
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Riko kananmuna lasiin ja sekoita rakenne haarukalla tasaiseksi. Lisää lisää puolet munasta, hiiva, sokeri, kardemumma ja suola maidon joukkoon. Lisää myös rasva ja jauhoja vähitellen, kunnes taikina on pehmeää ja se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.
2. Valmista vaniljakastike sekoittamalla maito ja kastikejauhe. Nosta kastike tekeytymään jääkaappiin. Sekoita puolukoiden joukkoon sokeri ja perunajauho.
3. Vaivaa kohonnut taikina ja muotoile se tangoksi. Leikkaa tangosta 14 palaa ja pyörittele ne pikkupulliksi ja laita leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia.
4. Ota juomalasi tai astia, jonka halkaisija on 6 – 7 cm. Kasta lasi jauhoissa ja paina lasilla pikkupulliin syvennys. Toista painelu tarvittaessa ja voitele pullien reunat munalla.
5. Jaa vaniljakastike syvennyksiin ja annostele päälle puolukoita. Paista uunissa 200 asteessa 12 – 14 minuuttia.

Vinkki

  • Voit käyttää pulliin myös pakastepuolukoita. Anna niiden sulaa huoneenlämmössä kohmeisiksi taikinanteon ajan.
  • Vaniljakastike- tai vaniljakreemijauhetta (esim. Blåband, Dr. Oetker) löytyy mm. leivontatarvikehyllystä.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
250 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
38 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
250 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
38 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g