Puolukkainen juustokakku

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
K

Raikas rahkatäytteinen kakku sopii niin kahvipöytään kuin jälkiruoaksi. Metsiemme supermarja puolukka antaa täytteeseen vahvan maun ja suloisen värin.

Vinkki

Rahkan ohella täytteeseen sopii maustamaton tuorejuusto. SItä riittää 400g



Raaka-aineet

Pohja
2
munaa
1 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
Täyte
6
liivatelehteä
2 - 2 ½ dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 dl
puolukoita
500 g
maitorahkaa
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
½ dl
sitruunan mehua
Koristeluun
2 dl
puolukoita
½ dl
tomusokeria

Valmistusohje

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Kääntele joukkoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Pese vuoka ja laita toinen kakkulevy vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
3. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta puolukat. Sekoita puolukkasose, rahka ja sokerit. Lisää vaniljavaahto.
4. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne kuumaan mehuun. Sekoita liivateliemi rahkatäytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada puolet täytteestä kakkupohjan päälle. Laita väliin toinen kakkulevy ja kaada päälle loput täytteestä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
5. Irroita irtopohjavuoan reunus kakun ympäriltä ja nosta kakku tarjoiluvadille. Koristele sokeroiduilla puolukoilla.