G K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Pavlova

G K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Pavlova on tässä ohjeessa puettu jouluisiin makuihin. Hedelmiä ja marjoja vaihtelemalla se muuntautuu jokaiseen vuodenaikaan sopivaksi!



Raaka-aineet

Pohja
4
valkuaista
2 ½ dl
sokeria
1 tl
sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
2 tl
maissitärkkelystä
Puolukkasiirappi
2 dl
puolukoita
½ dl
vettä
1 dl
sokeria
Täyte
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (250g)
maitorahkaa
½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
½ tl
kardemummaa
2
tuoretta viikunaa
Koristeeksi
2
tuoretta viikunaa
1
granaattiomena
15
lehteä tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Piirrä leivinpaperille 2 noin 20 cm ympyrää esimerkiksi lautasta apuna käyttäen. Käännä paperi ympäri. Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen.
2. Erotele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Kun seos on jämäkkää, lisää viinietikka sekä maissitärkkelys. Sekoita.
3. Lusikoi marenki 2 renkaaksi piirtämiäsi ympyröitä hyväksi käyttäen. Paista 1 t 30 min tai kunnes marenki on päältä rapeaa ja oljenväristä, sisältä pehmeän vaahtomaista. Anna jäähtyä.
4. Tee paistamisen aikana puolukkasiirappi ja täyte. Mittaa kattilaan puolukat ja vesi. Keitä muutama minuutti ja soseuta. Halutessasi siivilöi puolukan kuoret. Mausta sokerilla ja anna jäähtyä. Jäähtyessään siirappi hieman sakenee.
5. Vaahdota täytteeseen vaniljakastike. Lisää rahka ja sokerit sekä kardemumma. Lohko viikunat.
6. Nosta toinen marenkikranssi laakealle tarjoiluvadille. Levitä päälle rahkavaahtoa sekä viikunapaloja. Valuta päälle puolukkasiirappia. Nosta toinen kranssi päälle ja koristele lopulla puolukkasiirapilla, viikunoilla ja granaattiomenan siemenillä. Viimeistele komeus mintunlehdillä.

Vinkki

Ole huolellinen keltuaisten ja valkuaisten erottelussa: valkuaisten joukkoon ei saa mennä tippaakaan keltuaista, koska keltuaisten rasva estää valkuaisten vaahtoutumisen. Samasta syystä vatkaimet ja kulho kannattaa pestä huolellisesti. Käytä keltuaiset vaikkapa lihapullataikinaan tai pullan voiteluun. Myös vaniljakastike saa kauniin värin ja pehmeän rakenteen munankeltuaisista. Jos et käytä keltuaisia parin päivän sisällä, voit pakastaa ne.  

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
190 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
39 g
josta sokereita
39 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
190 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
39 g
josta sokereita
39 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g