
Ainekset
-
1 dlkvinoaa
-
2 dlvettä
-
½kasvisliemikuutio
-
1 (1 kg)myskikurpitsa
-
2 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½granaattiomenan siemenet
-
korianteria tai lehtipersiljaa
- Vinaigrette
-
3 rklomenaviinietikkaa
-
2 rklöljyä
-
(½ tlsinappia)
-
2-3 tlhunajaa tai sokeria
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Mittaa kvinoa siivilään. Huuhtele juoksevan veden alla. Huuhtelu poistaa kvinoasta kitkeryyttä. Laita kvinoa, vesi ja liemikuutio kattilaan ja keitä kypsäksi. Kypsennysajan löydän pakkauksesta (10-15 minuuttia).
2. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Viipaloi puolikkaat noin 1 cm paksuiksiksi paloiksi. Laita palat pellille leivonpaperin päälle. Voitele palat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla
3. Paahda kurpitsoita 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
4. Sekoita vinaigretten ainekset. Lisää sinappia halutessasi.
5. Laita tarjoiluastian pohjalle kypsä kvinoa ja asettele päälle kurpitsat. Kaada päälle vinaigrette ja päälimmäiseksi granaattiomenan siemenet ja yrtit.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Kvinoa-myskikurpitsasalaatti
Kvinoa-myskikurpitsasalaatti on syksyn ihastuttavin lisuke.
Kvinoa-myskikurpitsasalaatti on syksyn ihastuttavin lisuke.
Kuva: Sydänmerkki/Hannele Hyvärinen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 dlkvinoaa
-
2 dlvettä
-
½kasvisliemikuutio
-
1 (1 kg)myskikurpitsa
-
2 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½granaattiomenan siemenet
-
korianteria tai lehtipersiljaa
- Vinaigrette
-
3 rklomenaviinietikkaa
-
2 rklöljyä
-
(½ tlsinappia)
-
2-3 tlhunajaa tai sokeria
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Mittaa kvinoa siivilään. Huuhtele juoksevan veden alla. Huuhtelu poistaa kvinoasta kitkeryyttä. Laita kvinoa, vesi ja liemikuutio kattilaan ja keitä kypsäksi. Kypsennysajan löydän pakkauksesta (10-15 minuuttia).
2. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Viipaloi puolikkaat noin 1 cm paksuiksiksi paloiksi. Laita palat pellille leivonpaperin päälle. Voitele palat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla
3. Paahda kurpitsoita 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
4. Sekoita vinaigretten ainekset. Lisää sinappia halutessasi.
5. Laita tarjoiluastian pohjalle kypsä kvinoa ja asettele päälle kurpitsat. Kaada päälle vinaigrette ja päälimmäiseksi granaattiomenan siemenet ja yrtit.
Valmistusohje
1.
Mittaa kvinoa siivilään. Huuhtele juoksevan veden alla. Huuhtelu poistaa kvinoasta kitkeryyttä. Laita kvinoa, vesi ja liemikuutio kattilaan ja keitä kypsäksi. Kypsennysajan löydän pakkauksesta (10-15 minuuttia).
2.
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Viipaloi puolikkaat noin 1 cm paksuiksiksi paloiksi. Laita palat pellille leivonpaperin päälle. Voitele palat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla
3.
Paahda kurpitsoita 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
4.
Sekoita vinaigretten ainekset. Lisää sinappia halutessasi.
5.
Laita tarjoiluastian pohjalle kypsä kvinoa ja asettele päälle kurpitsat. Kaada päälle vinaigrette ja päälimmäiseksi granaattiomenan siemenet ja yrtit.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g