
Ainekset
-
1 dlkvinoaa
-
2 dlvettä (tai kvinoapaketin ohjeen mukaan)
-
1/3kasvisliemikuutiosta
-
1pieni myskikurpitsa
-
1,5 rkloliiviöljyä
-
hiemansuolaa
-
granaattiomenan siemeniä
-
korianteria tai lehtipersiljaa
- Vinaigrette
-
3 rklomenaviinietikkaa
-
2 rkloliiviöljyä
-
0,5 tlsinappia (voi jättää pois)
-
2-3 tlhunajaa tai sokeria
-
suolaa maun mukaan
Valmistusohje
1. Keitä kvinoa kasvisliemessä.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Pese ja pieni kurpitsa. Poista siemenet kiinnikkeineen.
4. Laita kurpitsalohkot pellille ja huiski päälle öljyä ja suolaa sekä halutessasi hieman mausteita.
5. Paahda kurpitsoita noin 20 minuuttia tai kunnes kypsiä.
6. Valmista vinaigrette ja tarkista maku, säädä tarvittaessa.
7. Laita tarjoiluastian pohjalle kvinoa ja asettele päälle kurpitsat. Lisää vinaigrette tai osa siitä. Voit lisätä kastiketta tarpeen mukaan.
8. Lisää granaattiomenan siemenet sekä yrtti.
Kuva: Sydänmerkki/Hannele Hyvärinen
Kuva: Sydänmerkki/Hannele Hyvärinen
Vinkki
Muista kvinoan huolellinen huuhtelu kuumalla vedellä ennen käyttöä. Tarkista huuhteluohjeet aina paketista!
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
112 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Kvinoa-myskikurpitsasalaatti
Kvinoa-myskikurpitsasalaatti on syksyn ihastuttavin lisuke.
Kvinoa-myskikurpitsasalaatti on syksyn ihastuttavin lisuke.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 dlkvinoaa
-
2 dlvettä (tai kvinoapaketin ohjeen mukaan)
-
1/3kasvisliemikuutiosta
-
1pieni myskikurpitsa
-
1,5 rkloliiviöljyä
-
hiemansuolaa
-
granaattiomenan siemeniä
-
korianteria tai lehtipersiljaa
- Vinaigrette
-
3 rklomenaviinietikkaa
-
2 rkloliiviöljyä
-
0,5 tlsinappia (voi jättää pois)
-
2-3 tlhunajaa tai sokeria
-
suolaa maun mukaan
Valmistusohje
1. Keitä kvinoa kasvisliemessä.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Pese ja pieni kurpitsa. Poista siemenet kiinnikkeineen.
4. Laita kurpitsalohkot pellille ja huiski päälle öljyä ja suolaa sekä halutessasi hieman mausteita.
5. Paahda kurpitsoita noin 20 minuuttia tai kunnes kypsiä.
6. Valmista vinaigrette ja tarkista maku, säädä tarvittaessa.
7. Laita tarjoiluastian pohjalle kvinoa ja asettele päälle kurpitsat. Lisää vinaigrette tai osa siitä. Voit lisätä kastiketta tarpeen mukaan.
8. Lisää granaattiomenan siemenet sekä yrtti.
Kuva: Sydänmerkki/Hannele Hyvärinen
Kuva: Sydänmerkki/Hannele Hyvärinen
Vinkki
Muista kvinoan huolellinen huuhtelu kuumalla vedellä ennen käyttöä. Tarkista huuhteluohjeet aina paketista!
Valmistusohje
1.
Keitä kvinoa kasvisliemessä.
2.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3.
Pese ja pieni kurpitsa. Poista siemenet kiinnikkeineen.
4.
Laita kurpitsalohkot pellille ja huiski päälle öljyä ja suolaa sekä halutessasi hieman mausteita.
5.
Paahda kurpitsoita noin 20 minuuttia tai kunnes kypsiä.
6.
Valmista vinaigrette ja tarkista maku, säädä tarvittaessa.
7.
Laita tarjoiluastian pohjalle kvinoa ja asettele päälle kurpitsat. Lisää vinaigrette tai osa siitä. Voit lisätä kastiketta tarpeen mukaan.
8.
Lisää granaattiomenan siemenet sekä yrtti.
Kuva: Sydänmerkki/Hannele Hyvärinen
Kuva: Sydänmerkki/Hannele Hyvärinen
Vinkki
Muista kvinoan huolellinen huuhtelu kuumalla vedellä ennen käyttöä. Tarkista huuhteluohjeet aina paketista!
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
112 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g