Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Pinaatti-lehtikaalilasagne

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Mehevä kasvisruoka, yhden kastikkeen pinaatti-lehtikaalilasagne valmistuu puolessa tunnissa uunikuntoon.



Raaka-aineet

Lehtikaali-pinaattikastike
Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
2
valkosipulin kynttä
Sydänmerkki-tuote
70 g
lehtikaalia
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
150 g
pinaattia (pakaste)
Sydänmerkki-tuote
2 prk (800g)
tomaattimurskaa
2 dl
vettä
Sydänmerkki-tuote
200 g
tuorejuustoa (esim. paprika-chili)
1 tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
½ tl
rouhittua mustapippuria
Sydänmerkki-tuote
1-2 tl
oreganoa tai basilikaa
Lisäksi
Sydänmerkki-tuote
9
lasagnelevyä
Sydänmerkki-tuote
100 g
juustoa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Hienonna sipulit. Poista lehtikaalin lehdistä kova lehtiruoti ja silppua lehdet.
2. Kuullota sipuleita, lehtikaalisilppua ja pinaattia öljyssä muutama minuutti.
3. Lisää tomaattimurskat ja huuhtele purkit vedellä. Kaada myös huuhteluvesi kattilaan. Lisää tuorejuusto ja mausteet ja anna hautua noin 5 minuuttia .
4. Kokoa lasagne laittamalla kastiketta ja lasagnelevyjä kerroksittain uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 175 asteessa 45-50 minuuttia.

Vinkki

  • Pakastepinaatin voit käyttää myös tuoreita pinaatin lehtiä (1-1,5 l).
  • Voit lisätä lasagnekastikkeeseen kasviksia, esimerkiksi paprikasuikaleita tai kesäkurpitsaa.
  • Jos kaipaat lisää proteiinia, lisää kastikkeeseen esimerkiksi linssejä, härkistä tai soijarouhetta.
  • Katso myös peruslasagnen ja kasvislasagnen ohjeet.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g