Pinaatti-lehtikaalilasagne
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
- Lehtikaali-pinaattikastike
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote70 glehtikaalia
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote150 gpinaattia (pakaste)
-
Sydänmerkki-tuote2 prk (800g)tomaattimurskaa
-
2 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote200 gtuorejuustoa (esim. paprika-chili)
-
1 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote1-2 tloreganoa tai basilikaa
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote9lasagnelevyä
-
Sydänmerkki-tuote100 gjuustoa
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit. Poista lehtikaalin lehdistä kova lehtiruoti ja silppua lehdet.
2. Kuullota sipuleita, lehtikaalisilppua ja pinaattia öljyssä muutama minuutti.
3. Lisää tomaattimurskat ja huuhtele purkit vedellä. Kaada myös huuhteluvesi kattilaan. Lisää tuorejuusto ja mausteet ja anna hautua noin 5 minuuttia .
4. Kokoa lasagne laittamalla kastiketta ja lasagnelevyjä kerroksittain uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 175 asteessa 45-50 minuuttia.
Vinkki
- Pakastepinaatin voit käyttää myös tuoreita pinaatin lehtiä (1-1,5 l).
- Voit lisätä lasagnekastikkeeseen kasviksia, esimerkiksi paprikasuikaleita tai kesäkurpitsaa.
- Jos kaipaat lisää proteiinia, lisää kastikkeeseen esimerkiksi linssejä, härkistä tai soijarouhetta.
- Katso myös peruslasagnen ja kasvislasagnen ohjeet.