M Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Mallasleipä

M Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Makean mallasleivän valmistus vie vähän aikaa, mutta maku palkitsee kärsivällisen leipurin. Leipä on mainio tuliainen tai vaikka joululahja.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
1 l
piimää
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
1 tl
fenkolia
3 dl
kaljamaltaita
1 dl
siirappia
3 dl
ruisjauhoja
Sydänmerkki-tuote
3 dl
leseitä
10 -12 dl
hiivaleipäjauhoja
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, hienonnettu fenkoli, maltaat, siirappi, ruisjauhot ja leseet. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen taikinaa samalla alustaen. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
2. Vuoraa 2 leipävuokaa leivinpaperilla. Jaa taikina vuokiin ja anna kohota liinan alla 1,5-2 tuntia.
3. Paista 150 asteessa, uunin keskitasolla 2,5-3 tuntia. Laita paiston puolivälissä leipien päälle leivinpaperi, jottei pinta tummu liikaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
200 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
38 g
josta sokereita
9 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
200 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
38 g
josta sokereita
9 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g