Pappilan hätävara

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
M

Hiukan muunneltu isoäidin herkkujälkiruoka kootaan tähteeksi jääneistä kekseistä, kakunmuruista tai pikkuleivistä, marjoista ja pehmeästä rahkasta.

Vinkki

  • Pakastettujen marjojen tilalle sopii hyvin tuoreet marjat.
  • Voit vaihtaa maustamattoman rahkan bulgarian jogurttiin
  • Koristele annos marjoilla tai hedelmäviipaleilla


Raaka-aineet

2 dl
pehmeää maustamatonta rahkaa (2,5 % rasvaa)
2 dl
maustettua vaniljarahkaa
½ tl
vaniljasokeria
4 dl
kotimaisia mansikota tai vadelmia
4 - 6 kpl
kaura- tai grahamkeksiä tai 3–4 kuivakakun palaa

Valmistusohje

1. Jos marjat ovat pakastettuja, anna niiden sulaa kohmeisiksi ja puolita.
2. Murenna keksit tai kakkupalat karkeiksi muruiksi.
3. Sekoita rahkat ja mausta halutessasi vaniljasokerilla. Annostele jälkiruuan ainekset kerroksittain annoskulhoihin.
Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
145 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.6 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.3 g