
Ainekset
- Pohja
-
¾ dlpullomargariinia
-
½ dlsokeria
-
1muna
-
2 dlvehnäjauhoja
-
¾ dlkauralesettä
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Täyte
-
4 dlmustikoita (tuore tai pakaste)
-
(2 tlperunajauhoja)
-
1 prk (200 g)kevyt kermaviiliä
-
1muna
-
¾ dlsokeria
-
½ tlkardemummaa
Valmistusohje
1. 1. Sekoita kulhossa rasva, sokeri ja muna keskenään. Lisää vehnäjauhot, kauraleseet, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
2. Painele pehmeä taikina piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Ripottele marjat pohjalle. Jos käytät pakastemarjoja, sekoita niihin 2 tl perunajauhoja).
3. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja kardemumma keskenään. Kaada seos marjojen päälle.
4. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 30-35 minuuttia, kunnes täyte on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt. Peitä piirakka leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa. Tarjoa hieman jäähtyneenä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
300 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
37 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Mustikkapiirakka
Kermaviilitäytteinen mustikkapiirakka leivotaan mehevän kauraiseen pohjaan. Kardemumma ja vanilja maustavat tämän klassikon.
Kermaviilitäytteinen mustikkapiirakka leivotaan mehevän kauraiseen pohjaan. Kardemumma ja vanilja maustavat tämän klassikon.
Kuva: Sydänmerkki / Kirsi-Marja Savola
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
¾ dlpullomargariinia
-
½ dlsokeria
-
1muna
-
2 dlvehnäjauhoja
-
¾ dlkauralesettä
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Täyte
-
4 dlmustikoita (tuore tai pakaste)
-
(2 tlperunajauhoja)
-
1 prk (200 g)kevyt kermaviiliä
-
1muna
-
¾ dlsokeria
-
½ tlkardemummaa
Valmistusohje
1. 1. Sekoita kulhossa rasva, sokeri ja muna keskenään. Lisää vehnäjauhot, kauraleseet, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
2. Painele pehmeä taikina piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Ripottele marjat pohjalle. Jos käytät pakastemarjoja, sekoita niihin 2 tl perunajauhoja).
3. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja kardemumma keskenään. Kaada seos marjojen päälle.
4. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 30-35 minuuttia, kunnes täyte on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt. Peitä piirakka leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa. Tarjoa hieman jäähtyneenä.
Valmistusohje
1.
1. Sekoita kulhossa rasva, sokeri ja muna keskenään. Lisää vehnäjauhot, kauraleseet, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
2.
Painele pehmeä taikina piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Ripottele marjat pohjalle. Jos käytät pakastemarjoja, sekoita niihin 2 tl perunajauhoja).
3.
Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja kardemumma keskenään. Kaada seos marjojen päälle.
4.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 30-35 minuuttia, kunnes täyte on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt. Peitä piirakka leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa. Tarjoa hieman jäähtyneenä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
300 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
37 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g