Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

5 dl
rasvatonta maitoa
50 g
hiivaa
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1 ½ dl
sokeria
16 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1 dl
pullomargariinia
Täyte
300 g
omenaa
3 dl
vettä
½ tl
kanelia
¼ tl
kardemummaa
1 tl
sitruunamehua
½ dl
sokeria
Suurus
½ dl
vettä
1 rkl
perunajauhoja
Voiteluun
1
kananmuna
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
234 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Omenapuustit

Sakea omenakiisseli takaa syksyn mehevimmät pullat! Lisää kanelinen täyte hillosilmänä tai kääräise taikinan sisään.

Sakea omenakiisseli takaa syksyn mehevimmät pullat! Lisää kanelinen täyte hillosilmänä tai kääräise taikinan sisään.

Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
5 dl
rasvatonta maitoa
50 g
hiivaa
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1 ½ dl
sokeria
16 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1 dl
pullomargariinia
Täyte
300 g
omenaa
3 dl
vettä
½ tl
kanelia
¼ tl
kardemummaa
1 tl
sitruunamehua
½ dl
sokeria
Suurus
½ dl
vettä
1 rkl
perunajauhoja
Voiteluun
1
kananmuna

Valmistusohje

1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa hetken ajan.
2.
Lisää pehmeä rasva ja jauhoja, kunnes taikina on kimmoisa ja irtoaa kulhon reunasta. Kohota lämpimässä paikassa.
3.
Tee kohotusaikana täyte. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi ja keitä veden, mausteiden ja sokerin kanssa noin 5 minuuttia. Sekoita suurus ja kaada ohuena nauhana kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä.
4.
Leivo taikina omenatäytteisiksi kierrepulliksi tai pikkupulliksi.
a) kierrepullat: kauli taikina kahdessa osassa suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle puolet täytteestä ja kääri rullalle. Leikkaa rullasta noin 1 cm paloja ja kohota paperivuoassa.
b) pikkupullat: leivo kohonnut taikina tangoksi ja jaa 30 osaan. Pyöritä pulliksi ja laita kohoamaan leivinpaperin päälle. Paina kohonneisiin pulliin syvennys esim. juomalasilla ja laita koloon noin 1 rkl omenatäytettä. Voitele reunat ja koristele raesokerilla.
5.
Voitele pullat ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
234 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g