G Gluteeniton
M Maidoton
Helppo

Paahtopaisti

G Gluteeniton
M Maidoton
Helppo

Paahtopaistin valmistaminen onnistuu aloittelevaltakin kokilta, kunhan käytössä on lihalämpömittari. Miedonmakuista lihaa täydentää erinomaisesti sienikastike tai vaikka tulinen chimichurri.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
1 kg
naudan paahtopaistia
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
pullomargariinia
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Ota liha huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen kypsennystä. Sido liha puuvillanarulla niin se pysyy hyvin muodossaan. Ruskista lihan pinta paistinpannussa pullomargariinissa.
2. Nosta liha paistin kokoiseen uunivuokaan. Työnnä paistiin lihalämpömittari niin, että mittarin kärki on paistin keskellä. Kypsennä paahtopaistia 125 asteessa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 - 60 astetta. Alhaisemmassa lämpötilassa paisti on sisältä vielä punainen ja korkeammassa paisti on keskeltä punerva ja pinnasta vähän harmahtava. Käytännössä paistoaika on reilusta tunnista 1,5 tuntiin kiloa kohden.
3. Hiero kypsän lihan pintaan suolaa ja mustapippuria ja kiedo paisti folioon. Anna lihan levätä ainakin 15 minuuttia. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.

Vinkki

Paahtopaisti on monipuolinen herkku: se maistuu juhlapöydässä kylmänä leikkeleenä tai salaatin ruokaisana osana. Lämmin paisti maistuu vaikkapa sienikastikkeen ja palsternakkapyreen kera.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
150 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
25 g
Suolaa
2.6 g
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
150 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
25 g
Suolaa
2.6 g