Sienikastike

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
K

Tateista ja kanttarelleista saat miedomman, suppilovahveroista taas voimakkaamman makuisen sienikastikkeen. Se on herkkua sellaisenaan keitettyjen perunoiden kera. Kastike kruunaa myös juhlavamman liha- tai kala-aterian

Vinkki

  • 200g sieniä on vetomitoissa puolisen litraa  
  • Jos tarjoat kastiketta lihan tai kalan lisäkkeenä, siitä riittää 6-7 annokseen 
  • Jos sienimetsässä ei tule saalista, löydät hyviä vaihtoehtoja kaupan vihannesosaston viljellyistä sienistä tai pakastealtaasta.


Raaka-aineet

200 g
sieniä (esim. kantarelleja, tatteja)
1
sipuli
1 rkl
öljyä
½ dl
vehnäjauhoja
3 dl
rasvatonta maitoa
2 dl
ruokakermaa
¾ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
kirveliä kuivattuna

Valmistusohje

1. Puhdista ja hienonna sienet. Hienonna myös sipuli. Kuullota sieniä ja sipulia rasvatilkassa paistinpannulla alhaisella lämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja sienistä irronnut neste on haihtunut.
2. Ripottele vehnäjauhot sieni-sipuliseoksen päälle ja sekoita. Lisää maito ja kerma. Hauduta kypsäksi noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki / Elina Himanen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.7 g