Omenapaistos
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
115 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 kgomenoita
-
Sydänmerkki-tuote1sitruuna
-
1 prk (230 g)ananaspaloja liemineen
-
1 dlkuivattuja karpaloita
- Pinnalle
-
¾ dl(ruskeaa) sokeria
-
Sydänmerkki-tuote½ dlpullorasvaa
-
1 tlkanelia
-
¼ tlmuskottipähkinää
-
Sydänmerkki-tuote1 dlpähkinöitä
Valmistusohje
1. Huuhtele ja lohko omenat, kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria. Laita omenalohkot uunivuokaan. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita sitruunan kuori ja purista mehua pari lusikallista omenoiden joukkoon. Lisää vuokaan myös ananaspalat liemineen sekä karpalot.
2. Sekoita sokeri, rasva ja mausteet. Kaada seos vuokaan sekoita hedelmiin. Rouhi pähkinät ja ripottele vuoan pinnalle. Kypsennä omenapaistosta 175 asteessa 50 minuuttia.
Vinkki
- Voit käyttää omenapaistoksessa kuivattujen karpaloiden sijaan tuoreita marjoja, esim. 2 dl tuoreita puolukoita.
- Useimmat pullorasvat ovat vegaanisia. Rasvavalinnalla saat omenapaistoksella vegaanisen.
- Miten hyödyntää omenaa jälkiruuissa ja leivonnaisissa? Katso vinkkejä: www.sydanmerkki.fi/omenaherkkuja