Eväsleivät kasvistäytteellä

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
L M K

Paahdettuja kasviksia ja raikas hernetahna - tästä ei eväsleivät parane!



Raaka-aineet

1
paprika
200 g
kesäkurpitsaa
200 g
munakoisoa
1 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Hernetahna
100 g
herneitä (esim. pakaste)
100 g
kypsiä valkoisia papuja
50 g
manteleita
1
valkosipulin kynsi
1 - 2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
öljyä
10 lehteä
tuoretta basilikaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
8 viipaletta
(paahto)leipää

Valmistusohje

1. Viipaloi huuhdellut kasvikset. Levitä kasvikset pellille leivinpaperin päälle, pirskottele päälle öljy ja mausteet. Paahda 200 asteessa noin 15 minuuttia.
2. Laita kaikki hernetahnan ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella.
3. Voitele leipäviipaleet paksusti tahnalla ja lisää joka toiselle viipaleelle paprika-, kesäkurpitsa- ja munakoisoviipaleita, paina toinen viipale kanneksi ja leikkaa leivät kolmioiksi. Säilytä viileässä (kylmäkassissa) tarjoiluhetkeen.