M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Nyhtöpulla

M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Mehevä ja mausteinen nyhtöpulla taipuu niin retkievääksi kuin kodin lämmössä vietettävään herkkuhetkeen. Nyhdä oma palasi suoraan vuoasta!



Raaka-aineet

3 dl
maitoa
25 g
hiivaa
¾ dl
sokeria
½ rkl
kardemummaa
¾ tl
suolaa
7 dl
vehnäjauhoja
½ dl
pullomargariinia
Täyte
75 g
rasiamargariinia
1 ½ dl
fariinisokeria
1 ½ rkl
kanelia
¾ tl
jauhettua muskottipähkinää
Koristeluun
tomusokeria

Valmistusohje

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja sekoita tasaiseksi liemeksi. Lisää mausteet ja puolet jauhoista, jotta saat sakean vellimäisen seoksen. Lisää rasva ja loput jauhot vähitellen ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Peitä taikinakulho ja kohota ainakin 30 minuuttia.
2. Tee kohotuksen aikana täyte. Sulata rasva kattilassa ja anna sen paahtua hieman. Lisää sokeri ja mausteet.
3. Vuoraa leipävuoka (9 x 25 cm) leivinpaperilla.
4. Kaada taikina pöydälle ja kauli suorakaiteen muotoiseksi, noin 35 x 50 cm levyksi. Levitä täyte levylle ja jaa taikinapyörällä 20 palaksi.
5. Lado palat vuokaan pystyasentoon. Anna kohota 45 minuuttia. Paista 175 asteessa 30–40 minuuttia. Peitä vuoka leivinpaperilla jos pinta tummuu liikaa.

Vinkki


Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
330 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
52 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/Elvi Rista
Kuva: Sydänmerkki/Elvi Rista
Kuva: Sydänmerkki/Elvi Rista

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
330 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
52 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g