Raparperi-mansikkamuffinit

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
K

Mansikoiden ja raparperin liitto on klassinen. Kokeile tällä kertaa muffineissa.

Vinkki

Voit tehdä taikinasta myös piiraan: kaada taikina voideltuun pirakkavuokaan (halkaisija noin 30 cm) ja ripottele raparperinpalat pinalle. Paista uunissa 25-35 minuuttia ja koristele mansikoilla ja kiilteellä.



Raaka-aineet

300 g
raparperia
2
munaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
maitoa
¾ dl
pullomargariinia
1 ¼ dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
täysjyväspelttijauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Päälle
250 g
mansikoita
2 dl
omenamehua
2 oksaa
tuoretta minttua
1 dl
vettä
½ dl
hyytelösokeria

Valmistusohje

1. Huuhdo ja kuori raparperi sekä leikkaa viipaleiksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri, lisää rasva ja maito. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan.
3. Jos käytät metaliisia muffinivuokia, voitele ne kevyesti. Täytä vuoat taikinalla ja raperperiviipaleilla.Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
4. Viipaloi sillä välin mansikat marinoitumaan mintulla maustettuun omenamehuun.
5. Tee kakkukiille: keitä vesi ja lisää siihen hyytelösokeri. Kiehauta ja jäähdytä hieman.
6. Kumoa jäähtyneet muffinit pois vuoista, aseta päälle mansikkaviipaleet, voitele kiilteellä ja anna hyytyä hetken kylmässä.
Sydänliitto / Ulla-Maija Hänninen
Sydänliitto / Ulla-Maija Hänninen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.2 g