 
                  Ainekset
- 
                    2banaania
- 
                    200 g (3 dl)mustikoita
- 
                    250 g(pehmeää) maitorahkaa
- 
                    3 rklvaahterasiirappia
- 
                    1 rklöljyä
- 
                    1 tllimetinkuorta raastettuna
- Tarjoiluun
- 
                    2 dlmarjoja
Valmistusohje
                    1. Kuori ja pilko banaanit. Laita palat pakastimeen kohmettumaan. Jäädytä myös mustikat, jos ne ovat tuoreita. Pese limetti hyvin ja raasta kuori.
                  
                                                                                  
                    2. Mittaa kaikki ainekset tehoseikoittimeen tai monitoimikoneen kulhoon.
                  
                                                                                  
                    3. Sekoita aineet tasaiseksi massaksi. Tarjoa heti marjojen kanssa.
                  
                                                            Vinkki
- Jos käytät pakastemustikoita, annan niihden pehmetä ensin vähän aikaa jääkaapissa.
- Pehmeää rahkaa löytyy myös 2,3% rasvaa sisältävänä. Sekin sopii hyvin tähän kesäiseen herkkuun
- Jäätelö on heti syötävää, mutta säilyy myös pakastimessa 1-2 viikkoa. Anna pakastetun jäätelön pehmetä ennen tarjoilua.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                60 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                2 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                0.2 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                7 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                6 g
              
            
                Kuitua
              
              
                1 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                3 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.1 g
              
            
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Munaton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                            
                          
          
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Munaton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                            
                          
          Mustikka-banaanijäätelö
Jäätelön valmistus onnistuu helposti myös ilman jäätelökonetta ja vain muutamalla raaka-aineella.
Jäätelön valmistus onnistuu helposti myös ilman jäätelökonetta ja vain muutamalla raaka-aineella.
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- 
                    2banaania
- 
                    200 g (3 dl)mustikoita
- 
                    250 g(pehmeää) maitorahkaa
- 
                    3 rklvaahterasiirappia
- 
                    1 rklöljyä
- 
                    1 tllimetinkuorta raastettuna
- Tarjoiluun
- 
                    2 dlmarjoja
Valmistusohje
                    1. Kuori ja pilko banaanit. Laita palat pakastimeen kohmettumaan. Jäädytä myös mustikat, jos ne ovat tuoreita. Pese limetti hyvin ja raasta kuori.
                  
                                                                                  
                    2. Mittaa kaikki ainekset tehoseikoittimeen tai monitoimikoneen kulhoon.
                  
                                                                                  
                    3. Sekoita aineet tasaiseksi massaksi. Tarjoa heti marjojen kanssa.
                  
                                                            Vinkki
- Jos käytät pakastemustikoita, annan niihden pehmetä ensin vähän aikaa jääkaapissa.
- Pehmeää rahkaa löytyy myös 2,3% rasvaa sisältävänä. Sekin sopii hyvin tähän kesäiseen herkkuun
- Jäätelö on heti syötävää, mutta säilyy myös pakastimessa 1-2 viikkoa. Anna pakastetun jäätelön pehmetä ennen tarjoilua.
Valmistusohje
                1. 
                                                              Kuori ja pilko banaanit. Laita palat pakastimeen kohmettumaan. Jäädytä myös mustikat, jos ne ovat tuoreita. Pese limetti hyvin ja raasta kuori.
              
                2. 
                                                              Mittaa kaikki ainekset tehoseikoittimeen tai monitoimikoneen kulhoon.
              
                3. 
                                                          Sekoita aineet tasaiseksi massaksi. Tarjoa heti marjojen kanssa.
              Vinkki
- Jos käytät pakastemustikoita, annan niihden pehmetä ensin vähän aikaa jääkaapissa.
- Pehmeää rahkaa löytyy myös 2,3% rasvaa sisältävänä. Sekin sopii hyvin tähän kesäiseen herkkuun
- Jäätelö on heti syötävää, mutta säilyy myös pakastimessa 1-2 viikkoa. Anna pakastetun jäätelön pehmetä ennen tarjoilua.
Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                60 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                2 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                0.2 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                7 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                6 g
              
            
                Kuitua
              
              
                1 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                3 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.1 g
              
             
   
            
                   
            
                  