Minestrone-keitto

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
G L M K

Minestronekeittoon pilkotaan niitä kasviksia, joita kotona sattuu olemaan. Tukevuutta antavat herneet tai pavut ja palvikinkku tai mausteinen makkara.



Raaka-aineet

300 g
valkokaalia
150 g
porkkanaa
2
sellerin vartta
2
punaista paprikaa
150 g
purjoa
(1
valkosipulinkynsi)
2 rkl
öljyä
1-2 tl
paprikajauhetta
1 l
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 tlk (n. 400 g)
kokonaisia kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
2 dl
pastaa
1 tl
timjamia
½-1 tl
vastarouhittua mustapippuria
200 g
herneitä (pakaste)
200 g
vähärasvaista palvikinkkua
koristeeksi tuoretta persiljaa

Valmistusohje

1. Suikaloi kasvikset. Kuullota purjo, paprikajauhe (ja valkosipuli) öljyssä, lisää kasvissuikaleet, vesi ja liemikuutio.
2. Anna poreilla kymmenisen minuuttia ja lisää tomaatit, pasta ja mausteet.
3. Anna pastan kypsyä melkein valmiiksi. Suikaloi sillä välin kinkku ja lisää se sekä herneet keittoon ja keitä vielä muutama minuutti.
4. Viimeistele soppa persiljasilpulla.
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.4 g