Salaattiveneet

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
G L M

Salaattiveneet katkaravuilla on mainio juhlatarjottava.

Vinkki

Katkarapujen sijaan voit kokeilla myös kylmäsavulohta tai muuta savukalaa. Koska kalat voivat olla melko suolaisia, voit jättää kastikkeen suolan pois.



Raaka-aineet

200 g
katkarapuja
1 rkl
öljyä
200 g
endiiviä
½
kurkku
1
avokado
Kastike
1 ½ dl
tuoretta korianteria
½
chili
2 rkl
limen mehua
2 rkl
vettä
1 tl
fariini- tai ruokosokeria
¼ tl
rouhittua mustapippuria
ripaus
suolaa

Valmistusohje

1. Ota katkaravut sulamaan noin tuntia aiemmin. Ruskista katkarapuja öljyssä muutama minuutti eli kunnes ne saavat hieman väriä. Anna jäähtyä.
2. Irrota endiven eli salaattisikurin lehdet toisistaan, huuhtele ja valuta. Pilko kurkku pitkiksi ja ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös avokado pitkiksi suikaleiksi.
3. Hienonna kastikkeen korianteri ja chili. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Jos haluat kastikkeesta sileämmän, soseuta sauvasekoittimella.
4. Asettele endiivin lehdet tarjoiluvadille. Lisää lehdille kurkku- ja avokadosuikaleet ja päälle katkaravut. Lusikoi päällimmäiseksi kastiketta.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
70 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g