Palsternakka-omenakeitto

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
G L M K

Aromikas palsternakka-omenakeitto sopii erityisen hyvin syksyn ruokapöytään.



Raaka-aineet

400 g
palsternakkaa
200 g
jauhoista perunaa
2
omenaa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
öljyä
8 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
½ tl
suolaa
Koristeeksi
5 rkl
auringonkukan siemeniä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele palsternakat, perunat ja omenat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
2. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla. Lisää kattilaan kasvikset ja kääntele hetken.
3. Lisää vesi ja murskattu kasvisliemikuutio. Keitä, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. Soseuta keitto tasaiseksi. Ohenna keittoa tarvittaessa vedellä. Tarkista maku ja mausta suolalla.
4. Paahda keiton pinnalle koristeeksi auringonkukansiemeniä: laita siemenet kuivaan paistinpannuun ja kuumenna muutama minuutti koko ajan sekoitellen.