Liha-makaronilaatikko
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
1 ½ lvettä
-
Sydänmerkki-tuote400 gmakaronia
- Jauhelihaseos
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhelihaa
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote¾ tlrouhittua mustapippuria
-
1 - 2 tlbasilikaa tai timjamia
-
Sydänmerkki-tuote100 gtuorejuustoa
- Munamaito
-
2munaa
-
Sydänmerkki-tuote7 dlmaitoa tai kasvijuomaa
-
1 tlsuolaa
- (Pinnalle
-
100 gkirsikkatomaatteja)
Valmistusohje
1. Keitä makaronit kypsäksi vedessä. Kypsymisajan löydät pakkauksesta.
2. Tee makaronin kypsennyksen aikana jauhelihaseos. Silppua sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli öljyssä. Mausta seos suolalla, mustapippurilla, basilikalla ja timjamilla. Lisää loppuvaiheessa myös tuorejuusto. Sekoita, kunnes juusto on sulanut jauhelihan joukkoon. Sekoita lihaseos ja kypsä makaroni. Kaada isoon uunivuokaan (tilavuus noin 3 l).
3. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Koristele pinta halutessasi puolitetuilla tomaateilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia