Liha-makaronilaatikko
Perheen pienimmille erinomaisesti maistuva liha-makaronilaatikko on arjen pelastaja. Tee kerralla pari vuoallista, niin pääset ruuanlaitossa helpommalla seuraavana päivänä.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gmakaronia
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhelihaa
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
3/4 tlsuolaa
-
3/4 tlrouhittua mustapippuria
-
1 tlkuivattua basilikaa (tai tuplamäärä tuoretta silppuna)
-
1 tlkuivattua timjamia
-
Sydänmerkki-tuote100 gtuorejuustoa
- Munamaito
-
2munaa
-
Sydänmerkki-tuote7 dlrasvatonta maitoa
-
1 tlsuolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Keitä makaronit kypsäksi. Kypsymisajan löydät pakkauksesta.
2. Tee makaronin kypsennyksen aikana jauhelihaseos. Silppua sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli öljyssä. Mausta seos suolalla, mustapippurilla, basilikalla ja timjamilla. Lisää loppuvaiheessa myös tuorejuusto. Sekoita, kunnes juusto on sulanut jauhelihan joukkoon. Sekoita lihaseos ja kypsä makaroni. Kaada isoon uunivuokaan (tilavuus noin 3 l).
3. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
105 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
105 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g