
Ainekset
-
noin 200 gkukkakaalia
-
1-2 rkloliiviöljyä
-
1punasipuli kuutioituna
-
1valkosipulin kynsi raasteena
-
1 tlraastettua inkivääriä
-
2 tlcurrya
-
1 tlkurkumaa
-
1 tlkorianteria
-
400 mltomaattimurskaa
-
400 mlkookosmaitoa
-
230 gkikherneitä (käyttövalmiita)
-
1 tlsuolaa
-
1limen mehu
- Päälle
-
korianterinlehtiä
-
jalapenoa ohuina viipaleina
-
punasipulia kuutioituna
- Tarjoa lisäksi
-
Riisiä
Valmistusohje
1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
2. Huuhtele ja kuivaa kukkakaali. Murra kukkakaalin kukinnot pieniksi paloiksi ja nostele ne leivinpaperoidulle pellille. Lorauta päälle n. 1 rkl oliiviöljyä. Paahda uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Kääntele kukintoja paahdon puolessa välissä.
3. Kuullota punasipulikuutiot lopussa oliiviöljyssä pehmeiksi. Lisää pannulle sen jälkeen valkosipuli- ja inkivääriraaste sekä curry, kurkuma ja korianteri. Kuullota vielä noin minuutti.
4. Lisää joukkoon tomaattimurska ja kookosmaito. Sekoita ja anna seoksen poreilla muutama minuutti keskilämmöllä.
5. Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää kikherneet pataan sekä samoin myös paahdetut kukkakaalin kukinnot. Anna poreilla vielä noin parisen minuuttia. Mausta suolalla.
6. Annostele curry lautasille. Koristele annokset tuorein korianterin lehdin, punasipulikuutioin ja jalapenoviipalein. Tarjoa riisin kanssa.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
79 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Kikhernecurry
Mausteinen kikhernecurry kukkakaalilla on mainio arjen pelastaja.
Mausteinen kikhernecurry kukkakaalilla on mainio arjen pelastaja.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
noin 200 gkukkakaalia
-
1-2 rkloliiviöljyä
-
1punasipuli kuutioituna
-
1valkosipulin kynsi raasteena
-
1 tlraastettua inkivääriä
-
2 tlcurrya
-
1 tlkurkumaa
-
1 tlkorianteria
-
400 mltomaattimurskaa
-
400 mlkookosmaitoa
-
230 gkikherneitä (käyttövalmiita)
-
1 tlsuolaa
-
1limen mehu
- Päälle
-
korianterinlehtiä
-
jalapenoa ohuina viipaleina
-
punasipulia kuutioituna
- Tarjoa lisäksi
-
Riisiä
Valmistusohje
1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
2. Huuhtele ja kuivaa kukkakaali. Murra kukkakaalin kukinnot pieniksi paloiksi ja nostele ne leivinpaperoidulle pellille. Lorauta päälle n. 1 rkl oliiviöljyä. Paahda uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Kääntele kukintoja paahdon puolessa välissä.
3. Kuullota punasipulikuutiot lopussa oliiviöljyssä pehmeiksi. Lisää pannulle sen jälkeen valkosipuli- ja inkivääriraaste sekä curry, kurkuma ja korianteri. Kuullota vielä noin minuutti.
4. Lisää joukkoon tomaattimurska ja kookosmaito. Sekoita ja anna seoksen poreilla muutama minuutti keskilämmöllä.
5. Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää kikherneet pataan sekä samoin myös paahdetut kukkakaalin kukinnot. Anna poreilla vielä noin parisen minuuttia. Mausta suolalla.
6. Annostele curry lautasille. Koristele annokset tuorein korianterin lehdin, punasipulikuutioin ja jalapenoviipalein. Tarjoa riisin kanssa.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Valmistusohje
1.
Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
2.
Huuhtele ja kuivaa kukkakaali. Murra kukkakaalin kukinnot pieniksi paloiksi ja nostele ne leivinpaperoidulle pellille. Lorauta päälle n. 1 rkl oliiviöljyä. Paahda uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Kääntele kukintoja paahdon puolessa välissä.
3.
Kuullota punasipulikuutiot lopussa oliiviöljyssä pehmeiksi. Lisää pannulle sen jälkeen valkosipuli- ja inkivääriraaste sekä curry, kurkuma ja korianteri. Kuullota vielä noin minuutti.
4.
Lisää joukkoon tomaattimurska ja kookosmaito. Sekoita ja anna seoksen poreilla muutama minuutti keskilämmöllä.
5.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää kikherneet pataan sekä samoin myös paahdetut kukkakaalin kukinnot. Anna poreilla vielä noin parisen minuuttia. Mausta suolalla.
6.
Annostele curry lautasille. Koristele annokset tuorein korianterin lehdin, punasipulikuutioin ja jalapenoviipalein. Tarjoa riisin kanssa.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
79 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g
Kategoriat
Pääruoat Kastikkeet ja padat Kasvikset Kasviproteiini Puolessa tunnissa pöytään Kaikkea kaalista kesäkuu heinäkuu elokuuYhteistyössä
