Ainekset

noin 200 g
kukkakaalia
1-2 rkl
oliiviöljyä
1
punasipuli kuutioituna
1
valkosipulin kynsi raasteena
1 tl
raastettua inkivääriä
2 tl
currya
1 tl
kurkumaa
1 tl
korianteria
400 ml
tomaattimurskaa
400 ml
kookosmaitoa
230 g
kikherneitä (käyttövalmiita)
1 tl
suolaa
1
limen mehu
Päälle
korianterinlehtiä
jalapenoa ohuina viipaleina
punasipulia kuutioituna
Tarjoa lisäksi
Riisiä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
79 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Uusi
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Uusi

Kikhernecurry

Mausteinen kikhernecurry kukkakaalilla on mainio arjen pelastaja.

Mausteinen kikhernecurry kukkakaalilla on mainio arjen pelastaja.

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
noin 200 g
kukkakaalia
1-2 rkl
oliiviöljyä
1
punasipuli kuutioituna
1
valkosipulin kynsi raasteena
1 tl
raastettua inkivääriä
2 tl
currya
1 tl
kurkumaa
1 tl
korianteria
400 ml
tomaattimurskaa
400 ml
kookosmaitoa
230 g
kikherneitä (käyttövalmiita)
1 tl
suolaa
1
limen mehu
Päälle
korianterinlehtiä
jalapenoa ohuina viipaleina
punasipulia kuutioituna
Tarjoa lisäksi
Riisiä

Valmistusohje

1.
Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
2.
Huuhtele ja kuivaa kukkakaali. Murra kukkakaalin kukinnot pieniksi paloiksi ja nostele ne leivinpaperoidulle pellille. Lorauta päälle n. 1 rkl oliiviöljyä. Paahda uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Kääntele kukintoja paahdon puolessa välissä.
3.
Kuullota punasipulikuutiot lopussa oliiviöljyssä pehmeiksi. Lisää pannulle sen jälkeen valkosipuli- ja inkivääriraaste sekä curry, kurkuma ja korianteri. Kuullota vielä noin minuutti.
4.
Lisää joukkoon tomaattimurska ja kookosmaito. Sekoita ja anna seoksen poreilla muutama minuutti keskilämmöllä.
5.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää kikherneet pataan sekä samoin myös paahdetut kukkakaalin kukinnot. Anna poreilla vielä noin parisen minuuttia. Mausta suolalla.
6.
Annostele curry lautasille. Koristele annokset tuorein korianterin lehdin, punasipulikuutioin ja jalapenoviipalein. Tarjoa riisin kanssa.

Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
79 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g

Yhteistyössä