Kesäkurpitsapaistos

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kun kesäkurpitsaa on kasvimaa pullollaan, upota siitä osa tähän herkulliseen paistokseen. Vaihtamalla jauhelihan soija- tai quornrouheeseen, saat ruuasta kasvisversion.



Raaka-aineet

1,2 kg
kesäkurpitsaa
1
sipuli
1 rkl
öljyä
300 g
jauhelihaa
300 g
palsternakkaa
1 dl
tomaattipyrettä
1 dl
omenamehua
1 tl
yrttisekoitusta
¼ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
rouhittua maustepippuria
1 tl
suolaa
Päälle
200 g
kermaviiliä
1 tl
perunajauhoja tai maissitärkkelystä
2
kananmunaa
1 dl
raastettua juustoa
¼ tl
yrttisekoitusta

Valmistusohje

1. Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsat sekä lado uunipannulle leivinpaperin päälle ja kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna sipuli sekä kuori ja kuutioi palsternakka pieniksi kuutioiksi.
3. Kuullota sipuli rypsiöljyssä pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä. Lisää palsternakkakuutiot, omenamehu, tomaattipyree ja mausteet ja hauduttele miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
4. Öljyä laakeahko vuoka ja lado pohjalle kypsennettyjä kesäkurpitsaviipaleita, lisää jauhelihaseosta ja kesäkurpitsaviipaleita vuorotellen, päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.
5. Sekoita kermaviiliin tärkkelys, munat ja juustoraaste ja kaada vuoan pinnalle. Paista ruokaa puolisen tuntia 200 asteessa, kunnes hyytyy ja saa vähän väriä.
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
71 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g