Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

2 dl
vettä
1 dl
korppujauhoja
1
sipuli
400 g
10 % jauhelihaa
1
kananmuna
1 tl
suolaa
½ tl
paprikajauhetta
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
8
varrastikkua
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
14 g
Suolaa
0.9 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
M Maidoton
M Maidoton
Helppo

Kepakot

Lihapullamaiset kepakot ovat etenkin pikkuväen mieleen.

Lihapullamaiset kepakot ovat etenkin pikkuväen mieleen.

Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2 dl
vettä
1 dl
korppujauhoja
1
sipuli
400 g
10 % jauhelihaa
1
kananmuna
1 tl
suolaa
½ tl
paprikajauhetta
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
8
varrastikkua

Valmistusohje

1.
Sekoita vesi ja korppujauhot. Anna turvota viitisen minuuttia. Hienonna tai raasta sillä aikaa sipuli ja pehmennä silppua mikrossa pari minuuttia. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
2.
Sekoita kaikki ainekset ja tee taikinasta pötkö. Jaa 16 osaan ja pyörittele palat kostutetuin käsin paksuiksi tangoiksi.
3.
Paista kepakoita uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Katkaise varrastikut saksilla. Pujota tikut kypsiin kepakoihin.

Vinkki

  • Lisää halutessasi taikinaan raastettua kesäkurpitsaa tai juureksia
  • Garam masala, chili, valkosipuli tai raastettu inkivääri tuovat potkua vahvojen makujen ystäville.
  • Tarjoa kepakoiden kanssa veneperunoita ja itse tehtyä ketsuppia!
  • Kepakot voi valmistaa myös ilman varrastikkuja
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
14 g
Suolaa
0.9 g